• Meny
  • Meny

Julemarked i London – dette må du se

London har et stort utvalg julemarkeder for å gi påfyll til høytidstemningen og finne julegaver og juleglede. Vintermarkedet på Southbank er stemt frem til å være det sjette beste i Storbritannia. Dette er et julemarked som strekker seg fra 11 november til 8 januar, og du kan dermed nyte dette markedet i god til før det største julerushet setter inn og til og med på begynnelsen av det nye året.

Markedet på Southbank er fult av treboder som er fulle av julemat, drikkevarer, gaver og snacks som gløgg, spiselige og håndlagde verk, i tillegg til et rollerdisko! Det er et samtidssirukus på markedet også, og markedet er generelt fylt av en høytidelig, men likevel rock n roll følelse til det hele, mye takket være musikalen «Million Dollar Quartet» som spiller musikk av Elvis Presley, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis. Her kan man nyte julestemning på en litt annen måte.

Hvilke julemarkeder bør dere oppleve?

Julemarkedet i Leicester Square er nytt fra 2016. Her vil du finne julenissens hule, et gammeldags speiltelt og det legendariske sirkuset La Soiree. Dette markedet tilbyr de tradisjonelle julevarene med håndlagde varer og mat og drikke i tillegg til teateropplevelser. Dersom du planlegger å få med deg en forestilling bør du bestille billetter på forhånd.

London Bridge har sitt eget julemarked som starter 30 november og varer til 3 januar. På elvebredden av Themsen strekker dette markedet seg over More London, The Queens Walk, Hays Galleria og London Bridge City Pier med over 40 uavhengige handelsfolk i et nydelig juledekorerte treboder. Hovedattraksjonen for dette julemarkedet er det store utvalget av vintervarmende drikker og utsikten over byen, Tower Bridge og The Tower of London.

Hjemmelagde gaver – et godt gavetips

Tate Modern er er familiefokusert julemarked som finner sted mellom 19 november og 24 desember. Her finner man treboder som selger håndlagde varer og unike julegaver i tillegg til gløgg og pølser. For barna er det også her en julenissegrotte samt en viktoriansk karusell og Thomas Toget attraksjon. Dette markedet har gratis inngang.

julelys-oxford-street-london

I East Village E20 i Stratford finner du et skandinavisk julemarked som er et «lageres marked» som inkluderer et utvalg av artisan pop-up butikker som er perfekte for unike, håndlagde gaver. Her kan man også kjøpe keramikk, strikkevarer og andre skandinaviskinspirerte varer. På dette julemarkedet er det også ulike juleverksteder der man for eksempel kan lære å lage en julekrans. Dette er et marked som er åpent tidlig i advent fra 26 november til 11 desember og det er bare åpent på helg.

Sist, men ikke minst, er Winter Wonderland, Englands største og mest kjente julemarked. Markedet i Hyde Park er åpent fra 18 november til 2 januar. I 2016 hadde dette markedet hele to sirkus og et enormt pariserhjul som minner om London Eye, et utall forskjellige karuseller, temabarer og den største utendørs skøytebanen i Storbritannia. Dette er i tillegg til julebodene som selger de tradisjonelle julevarene, dekorasjoner og gløgg. Med gratis inngang er dette det mest populære julemarkedet og kan derfor bli veldig fullt i helgene.

Flere tips om det å feire jul i London? Vi har laget en artikkel for deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *