Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

London Eye er navnet på det enorme pariserhjulet som står plassert ved Jubilee Gardens, ved Themsens elvebredde. Totalt måler pariserhjulet 135 meter i høyde (inkludert grunnplan) og 120 meter i diameter. Attraksjonen ble åpnet 9. mars 2000 og kan skryte av tittelen “Europas høyeste pariserhjul”.

Pariserhjulet er en av Londons aller mest populære attraksjoner, mye på grunn av den spektakulære utsikten du får på toppen. Det sies at du på dager med klart vær har en utsiktsradius på 40 km.

Vognenes utseende og kapasitet

London Eye består av 32 store vogner som hver har plass til 25 personer. Hver vogn har både sitteplasser, store arealer for ståplasser og enorme glassflater som sikrer mest mulig sikt. Hver tur tar 30 minutter. Har du anledning så kan det være vel så opplevelsesrikt å besøke London Eye om natten da hjulets belysning er tent og du får en helt fabelaktig oversikt over hvordan London ser ut etter mørkets frembrudd.

Billetter ligger på rundt 19-20 pund for personer fra 16 år og oppover og 10 pund for barn i alderen 4-15. Barn under 4 år reiser gratis. For å unngå de travleste periodene anbefales det at du holder deg unna månedene juli og august, helger og perioden fra 11.00-15.00.

Adresse:
The London Eye, Riverside Building

Nærmeste metro:
Waterloo

Tlf:
0871 781 3000

Åpningstider:
Fra 10.00 og til 20-22 (avhengig av sesong)

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Attraksjoner.

Skriv en kommentar