• Meny
  • Meny

Hva burde du spise i London?

Dagens London er ikke like preget av nasjonale mattradisjoner som det en gang var pga mye utenlandsk innflytelse, men du finner selvfølgelig også drøssevis av steder som fortsatt praktiserer det engelske kjøkken til det fulle. Nedenfor finner du tips med beskrivelser av ulike matretter du burde prøve i London. Rettene er utelukkende hentet fra det tradisjonelle, engelske kjøkkenet.

1. Roast beef med Yorkshire pudding

Kanskje den mest typiske, britiske søndagsmiddagen. Retten består av oksekjøtt tilberedt som roastbeef og en pudding som er basert på egg, mel, melk og salt. Serveres med brun saus og grønnsaker.

2. Ploughman’s lunch

Dette er navnet på en kald rett som er en gjenganger på flere engelske puber. Når du bestiller en Ploughman’s lunch blir du servert ost som stilton, cheddar eller annen britisk ost. I tilleg får du skinke, en form for chutney/syltetøy, syltet løk, salat, eple, brød og smør.

3. Fish and chips

De fleste kjenner nok til denne retten, men for å forklare det hele så er dette fiskebiter som er dyppet i frityrrøre og deretter fritert. I kjent fast food-stil blir fiskebitene servert i avispapir med frityrstekte potetbiter, salt, eddik og gjerne ketchup. Retten blir oftest laget med torsk, men lages også med hyse, sei og hai.

4. Shephard’s pie

Det oser engelsk tradisjonsmat over denne retten! Shephard’s pie lages ved å legge en mix av stekt lammekjøtt og grønnsaker nederst i en ildfast form, før du legger et lag med potetstappe over kjøttblandingen. Videre ovnsbakes retten og serveres med grønnsaker.

5. Engelsk frokost

Den engelske frokosten er perfekt for dagen derpå med sitt høye næringsinnhold, salt og masse smak. Frokosten består av stekt bacon, pølse, toast, tomat, champignon og egg. Egget er enten stekt, posjert eller tilberedt som eggerøre.

6. Engelsk te med scones

Dette kjappe måltidet kalles ofte også for «Afternoon tea» og inneholder te, vanlig brød, toast, muffins eller scones. Bakverket serveres med smør og syltetøy.

Les også: Anbefalte restauranter i London

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *