• Meny
  • Meny

Hvor i London bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Det perfekte området i London eksisterer ikke, men enkelte områder passer bedre enn andre. Det hele koker ned til hvilke prioriteringer du har, budsjett og ønsker for turen.

Noen områder er mer sentrale enn andre, men det kommer igjen an på hva du ønsker å være i nærheten av. Dette da attraksjonene i London ligger relativt spredt. Jeg skal likevel prøve å gi deg en god oversikt over hvilke bydeler i London som er de aller beste. Nedenfor har jeg plukket ut fem områder som både scorer veldig bra på beliggenhet og standard.

Covent Garden

Covent Garden område London

Covent Garden er for mange Londons aller beste område å bo i. Det er ikke uten grunn. Det ligger geografisk omtrent i sentrum av det aller meste London har å by på, og grenser blant annet til bydelene Soho og Chinatown. Kan spesielt anbefale området for tilreisende som verdsetter store muligheter innen mat og drikke.

Det er rett og slett en imponerende konsentrasjon rimelige steder med indisk, meksikansk, asiatisk og mat fra øvrige verdenshjørner. Samtidig har bydelen et bredt utvalg restauranter i den dyrere enden av skalaen. Det føles som om Covent Garden er selve hjertet av det autentiske London, spekket med lokalhistorie.

Passer perfekt for de som vil oppleve noe av det beste innen uteliv, mat og shopping. Ikke like bra match for de som vil ha stillhet og ro på kveldene.

Anbefalt hotell i Covent Garden

Et meget bra alternativ i Covent Garden er det sjarmerende hotellet The Hoxton Holborn. Her bor du svært sentralt, knappe 400 meter fra The British Museum og Royal Opera House. Fine og trivelige fellesområder, særlig lobbyen, samt restaurant- og barområdet. Tommel opp for et særdeles serviceinnstilt personale som gjør sitt ytterste for å hjelpe deg. Herlige mennesker som mer enn gjerne bistår med tips om hva du bør gjøre i London.

De flotte gulvene og den særegne stilen gir hotellrommene en delikat totalfølelse. Dette er et sted det er behagelig å slappe av mellom slagene. Gratis trådløst internett, TV, kjøleskap med melk og vann, samt muligheter for å lage te og kaffe.

Se flere bilder av rom og priser

Soho

Soho London bydel

Er du ute etter et godt utgangspunkt for Londons beste uteliv er trolig Soho området for deg. Bydelen er kjent for mye, men for de aller fleste er det selve utelivet som kjennetegner det livlige nabolaget. Etter endt arbeidsdag vender mange av Londons arbeidere inn til barene for å få seg en avkjølt pils.

Utvalget puber er én ting, men her finner du samtidig et respektabelt antall trendy cocktailbarer, teatre og nattklubber med egen DJ. Bydelen grenser til Oxford Street, Londons kanskje mest populære handlegate,

Anbefalt hotell i Soho

Det perfekte utgangspunkt for shopping og uteliv får du hos Mimi´s Hotel Soho. Med knappe 200 meter til Oxford Street og 500 meter til Piccadilly Circus bor du mildt sagt midt mellom det meste. Utover god beliggenhet har hotellet noen usedvanlig trivelige rom. I umiddelbar nærhet finner du en rekke serveringssteder med velsmakende og prisfornuftig mat.

Hvert rom har både god seng, air condition og TV, samt privat bad med enten badekar eller dusj. Gjennomgående gratis trådløst internett på hele hotellet. Alt i alt synes jeg Mimi’s Hotel gir deg svært mye for pengene, beliggenhet og kvaliteter tatt i betraktning. Anbefales!

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Jentetur til London – hva bør dere gjøre?

Mayfair

Mayfair London beste bydel

Mellom kjente Hyde Park og West End ligger det majestetiske området Mayfair. Bydelen må kunne sies å være en av Londons mest fasjonable, hvilket vises på boligpriser og generell standard. Om dagen glimrer bydelen med sitt rike utvalg av fine hoteller, kunstgallerier og luksuriøse butikker. På kvelden er det påfallende stille. For mange er denne kombinasjonen helt perfekt.

Dette er stedet å være om du er ute etter fancy restauranter og det fineste av det fine i alle ledd. Man trenger naturligvis ikke ta del i denne verdenen selv med egen lommebok. Noen ganger er det veldig ålreit å bare være tilskuer.

Anbefalt hotell i Mayfair

Knappe 10 minutters gange fra Buckingham Palace og Trafalgar Square ligger det enestående hotellet The Cavendish London. Et stilfullt hotell med 230 innbydende rom innredet i luksuriøs stil. Til tross for det fasjonable nærområdet og gode standard på hotellet er ikke prisene skrekkelig dyre. Regn med å betale noe mer enn gjennomsnittet per natt.

Rommene føles behagelige med sin elegante møblering. Det er de små tingene som du kanskje ikke legger merke til, men som likevel setter prikken over i-en. Tenker da spesielt på en veldig subtil, deilig lyssetting og et privat bad med luksuriøse velværeprodukter. Godt utstyrt med kaffemaskin, strykejern, strykebrett, kjøleskap og TV.

Tommel opp for godt renhold og en svært god frokost.

Se flere bilder av rom og priser

Marylebone

Marylebone bydel London

Området nord for Mayfair kjenner vi som Marylebone. Det grenser mot Hyde Park i vest og Regent´s Park i nord. Like ved ligger det anerkjente universitetet London Business School. Bydelen passer særlig godt for familier da den ligger tilbaketrukket for uteliv og feststøy. Er dessuten en veldig god match for par som er ute etter en romantisk ferie i skjermede omgivelser. Du er riktignok ikke langt unna utelivet om det skulle være ønskelig.

Mens nærområdet Mayfair har et mer eksklusiv preg over seg, kan Marylebone regnes som den hippe lillebroren. Her finner du et større utvalg koselige boutiquehoteller og mindre formelle restauranter. Marylebone huser to verdenskjente attraksjoner, Madame Tussauds vokskabinett og Sherlock Holmes-museet.

Anbefalt hotell i Marylebone

Knappe fem minutters gange fra Oxford Street ligger ærverdige Durrants Hotel. Dette er først og fremst et overnattingssted som satser på komfortabelt interiør og en virkelig varm følelse. Her er det rett og slett ufattelig koselig å bo! Hotellet har en flott restaurant, i tillegg til en stemningsfull bar med et innbydende sitteområde.

Godt tilrettelagt for kollektivtrafikk med Bond street som nærmeste T-banestasjon. Stasjonen ligger omlag 5 minutter fra hotellet. Trivelig personale er med på å gi deg den gode “hjemmefølelsen”. Hotellet ligger skjermet fra de største turistårene, men samtidig veldig sentralt.

Rommene preges av et avslappende og klassisk design, hvilket synes i valg av møbler, dynetrekk og tekstiler. Gratis trådløst internett, kaffe- og temuligheter, samt 24-timers roomservice. Alle rom kan skilte med eget bad.

Se flere bilder av rom og priser

City of London

City of London

For tilreisende til London på forretningsreise vil City of London være et svært bra alternativ. Dette fungerer som sentrum for business i London og følgelig er du her omgitt av mange likesinnede. Sammenlignet med øvrige omtalte områder er dette en veldig rolig bydel. Da mange butikkene og serveringsstedene holder stengt i helgene, vil område trolig passe best for tilreisende som er her i ukedagene. Utelivet er derimot veldig bra her i ukedagene, ikke like bra i helgene.

Med St. Paul’s Cathedral og Tower of London i nærområdet hersker det likevel en veldig historisk følelse her. Det er stille, sentralt og godt knyttet sammen med resten av London via god kollektivtrafikk.

Anbefalt hotell i City of London

På nordsiden av Themsen ligger hotellet som er en favoritt blant mange, nemlig Crowne Plaza London – The City. Det store hotellet er sammensatt av 204 rom, i tillegg til fellesområder og to restauranter med blant annet asiatisk mat. Bar i kjelleren med et godt utvalg drikke og snacks, samt en loungebar med helt topp britisk frokost og øvrige lunsjalternativer. T-banestasjonen Blackfriars ligger et lite steinkast unna.

De moderne rommene innehar alle en behagelig seng. Puta er en ren fryd å sove på. Fine fasiliteter på rommet med te/kaffe, TV med sportskanaler, safe og strykejern. Samtlige rom har privat bad med morgenkåpe og stilfulle velværeprodukter.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *