• Meny
  • Meny

Transport fra Gatwick flyplass til London sentrum

Som et ledd i reisen til London er du nødt til å finne et transportalternativ fra flyplassen til London sentrum da alle de største flyplassene i London ligger i god avstand fra sentrum.

Heldigvis for deg som tilreisende er det enkelt å finne frem blant de gode transportalternativene. Denne artikkelen retter seg mot transport fra Gatwick, men du kan også lese om transport fra Heathrow og Stansted nord-øst for sentrum.

Nedenfor tar vi for oss de ulike alternativene du har fra Gatwick, og hvilket du bør velge.

Airport pickup

welcome pickups Gatwick reise London

Ønsker du et transportalternativ uten stress kan muligens dette være et perfekt alternativ. Ved å bruke airport pickup blir dere hentet på flyplassen ved ankomsthallen, og fraktet helt frem til hotelldøren.

Turleverandøren Welcome Pickups har lang erfaring med å frakte reisende direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon. Turen forhåndsbestilles, og sjåføren står klar når dere kommer. Enkelt og veldig greit. Kan anbefales.

Veldig positivt at selskapet kan følge med på flightnummeret underveis og tilpasse hentetidspunkt ved en eventuell forsinkelse. Tommel opp for kostnadsfri avbestilling inntil 48 timer før avreise. Prismessig kommer du ut noe rimeligere enn taxi, og er dere flere blir dette en veldig fornuftig måte å reise på. Transport kan bestilles her.

Tog

Når du skal reise den 45 kilometer lange turen fra Gatwick til London sentrum har du et par gode alternativer. Ekspresstog tar deg fra Gatwick til sentrum på 30 minutter med en pris som starter på ca. 260 kroner. For et tillegg på 80 kroner kan du kjøre førsteklasse. Togene går hver dag i tidsperioden 04.30 til 00.30. Avgangene går med 15 minutters mellomrom.

Buss

Buss er ofte det aller rimeligste alternativet. Bussturen fra Gatwick til London sentrum tar omlag halvannen time. Regn med å betale ca. 70-120 kroner per billett. Ankomststasjonen i London er London Victoria Station. Billetter til bussen kan bestilles her.

Taxi

London Gatwick transport til sentrum med taxi

Utenfor ankomsthallen finner du drosjene stående på rekke. Det anbefales at du holder deg unna sjåfører som ikke er autorisert. Sjekk gjerne med sjåføren om hva det koster før du setter deg inn.

Taxi fra Gatwick flyplass og til London sentrum koster et sted mellom 800 og 1200 kr.

Konklusjon

Jevnt over er ekspresstogene et veldig godt alternativ. Med en reisetid på 30 minutter er det dessuten det raskeste. Ulempen er at det tidvis kan være svært mange som ønsker å ta toget. Det skaper lange køer. Men med en transporttid på 30 minutter er det uansett et bra alternativ.

Buss er det aller rimeligste og fungerer flott dersom du reiser uten mye bagasje. Kjøp billett til bussen.

Personlig har jeg blitt veldig glad i å bruke airport pickup fra Welcome Pickups. Det er effektivt, praktisk og tar deg til hotellet på en behagelig måte. Er dere flere som deler på regningen blir prisen per person veldig akseptabel. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *