• Meny
  • Meny

En shoppingguide du ikke kan gå glipp av – her shopper du i London

Ofte kan man være heldig og finne råbillige flybilletter til London. Kofferten pakkes og du er klar for en langhelg. Du skal shoppe til kontoen er tom. Denne shoppingguiden gir deg mye nyttig info.

Finnes det egentlig noen som ikke liker å shoppe i London? Det er vanskelig å forestille seg, men et irritasjonsmoment er dog at gatene stort sett alltid er fulle av mennesker og på de store kjøpesentrene kan det til tider være vanskelig å få puste. Lag en plan før du reiser!

Disse tingene bør du tenke på før du reiser:
1. Hva trenger jeg/hva vil jeg ha?
2. Hva MÅ jeg få kjøpt?
3. Hvilke butikker MÅ jeg innom? (Ta disse den første dagen)
4. Hvor mye penger kan jeg bruke?
5. Hvor god tid har jeg?

Finner du ut av disse tingene før du reiser kommer du til å få mye mer ut av shoppingen. Tenk også på at det kan være lurt å finne ut hvilke butikker som ligger hvor, åpningstider og finn ut hvordan du skal komme deg til de ulike stedene.

Vi synes dette er høydepunktene i London:

Westfield Stratford City – et fantastisk kjøpesenter

Westfield Stratford City kjopesenter london shopping

Et shoppingsenter som for de aller fleste vil oppleves som noe fantastisk og idyllisk, men husk på at du reiser hit en ukedag. Til nød en fredag, men aller helst mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag. På lørdager og søndager er det stappfullt der.

Opplevelsen blir ikke like bra når du stadig må gå i kø, vente i kø og ikke få den servicen du ønsker. Du trenger nok en god del timer her (det er gigantisk), så det aller beste er å dra til kjøpesenteret med en gang det åpner en ukedag. Det åpner klokken 10.00, mandag til fredag. På senteret finner du så godt som alt du kan drømme om.

Anbefalt transport mellom varehusene:

London Hop On Hop Off busstur

Kan anbefale å benytte seg av bussturene fra Hop-On Hop-Off. Dette er en veldig fin og koselig måte å ta seg fra A til B i London, og sånn sett praktisk når du ønsker å bevege deg mellom de ulike varehusene.

Underveis får du samtidig spennende informasjon fra morsomme og hyggelige turguider.

Kjører forbi flere av Londons aller største severdigheter, og er sånn sett en veldig gunstig transportmetode om du vil få med deg noen attraksjoner i løpet av dagen. Billetter kan bestilles her

Hamleys

Hamleys london kjopesenter shopping

Hit bare må man. For opplevelsens skyld. Stedet der voksne blir til barn. Butikken der barn får enorme øyne. Personalet står klare til å vise frem de kuleste lekene. Det kan fort bli dyrt å ta med barna hit, men opplevelsen er fantastisk.

Uniqlo på Oxford Street

Uniqlo oxford street london shopping

En butikk med mange farger. Finner du deg først en perfekt skjorte eller en superfin jakke her, så har de dette plagget i utallige flotte farger. Det gjør denne butikken unik. Vi har den ikke her i Norge, derfor er det alltid veldig gøy å ta seg en tur innom Uniqlo på Oxford Street. Her kan man finne mye fint.

Primark på Oxford Street

primark butikk oxford street shopping london

Denne har de fleste hørt om. Kjempebillige klær. Det er selvsagt ikke alle som liker denne butikken, men mange elsker den. Vi bruker alle en del klær som bare skal være helt vanlige og enkle – som også blir fort slitt fordi det brukes ofte. Disse plaggene kan man kjøpe i denne butikken. Hvite t-skjorter, svarte t-skjorter, sokker, topper osv. Dessuten kan man finne noen perler innimellom alt! De har mye morsomt på Primark.

Topshop på Oxford Street

Topshop London Oxfors Street butikk shopping

Enda en butikk vi ikke har i Norge, som man av den grunn er nødt til å besøke når man tusler rundt på Oxford Street. Prisene er greie og man kan finne mange moteplagg. Butikken har en egen stor avdeling for menn, som har fått navnet «Topman».

River Island på Oxford Streetriver island London shopping butikk

Denne butikkjeden finner man mange steder i London, for eksempel på Oxford Street. De har mange fine bukser og kjoler til fine priser.

Vært her før?

shoppingguide-london

Disney-butikken på Oxford Street

Kroppen fylles med en helt spesiell stemning fra det sekundet man setter foten på innsiden av Disney-butikken på Oxford. Servicen man opplever her er helt unik – den er i seg selv en grunn til å besøke butikken. Dessuten har de så utrolig mye fint. Hva med en ny Disney-kaffekopp? Ja takk!

Vår shoppingguide har et gullkorn: Canary Wharf

Canary Wharf er et nokså ukjent shoppingparadis for oss turister. De som bor i London drar nok heller hit en til steder som Oxford Street. Canary Wharf kan minne litt om Aker Brygge, men utsikten er selvfølgelig enda bedre. «Canary Wharf Shopping Centre» er helt tipp topp, hit burde du dra.

Harrods

Harrods kjopesenter shopping butikk London

Ønsker du å dra til et stort og eksklusivt varehus, er det Harrods du må dra til. Her er prisene høye, men mange mener at det å besøke toalettene på Harrods er en opplevelse i seg selv. Her får du mer informasjon om Harrods.

Camden Market

Camden Market London shopping butikker

Camden Market bør man besøke mest på grunn av stemningen, maten og menneskene – men den er helt klart en del av shoppingopplevelsen når man er i London. Du finner flere markeder her, og kommer til å sitte igjen med mange inntrykk når dagen er over. Du kan også gjøre noen kupp når det kommer til skinnvarer.

Her har du en oversikt over shoppinggater i London.

God shopping!

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *