• Meny
  • Meny

Hvordan komme seg fra London til Manchester

Reiseruten mellom London og Manchester er rundt 340 kilometer og tar deg nordvest i England forbi Oxford og Birmingham. Dersom man leier bil og velger å kjøre vil det ta rundt fire timer uten stopp på motorveien. Blant mange utleiefirma finner du de kjente firmaene som Hertz, Avis, Budget og mange fler.

Med utleiesteder spredt over hele London og Manchester er det lett å finne et sted for å hente og levere en eventuell leiebil. Husk at når man kjører bil i England kjører man på venstre side av veien.

Hvor lang tid tar det?

Et alternativ til bil er å reise med buss eller tog. Det er flere busselskaper å velge mellom, og det er både direkteruter, ekspressbuss og lokalbuss som tar deg fra London til Manchester. Med over 30 daglige avganger er det alltids en buss som passer. Reisetiden varierer fra fire og en halv time til opp til sju timer. Blant busselskaper er både Megabus og National Express gode alternativer med priser som starter fra 125 kroner. Bestiller du billett via GoEuro kan du finne mye billigere billetter på buss med National Express fra 65 kroner og oppover.

Tog er nok den raskeste reisemetoden for å komme seg fra London til Manchester. En togreise tar cirka to til to og en halv time med Virign Trains. Togbilletter starter rundt 275 kroner. Det er selvfølgelig mulig å kjøpe billett på togstasjonen, men det anbefales på det sterkeste å bestille i forveien for å være sikker på tilgjengelighet og ikke minst en god pris.

Manchester Piccadilly Station togstasjon London togreise

Jernbanen tar deg fra London Euston i rett linje gjennom landskapet forbi Luton, Coventry og Stoke-on-Trent før toget ankommer Manchester Piccadilly Station. Med avganger hvert 20. minutt og rundt 85 daglige avganger er det alltid et tog som passer. Det første toget drar fra London klokka 07:16 og det siste toget har avgang klokka 00:30.

En gang i timen går det tog med bytte på Warrington Bank Quay, dette byttet legger til cirka 20 minutter på reisen og opereres av Arriva Trains Wales. På toget har du tilgang til strømuttak, husk reiseadapter for Storbritannia, samt en kiosk som selger både alkoholholdige og alkoholfrie drikkevarer, smørbrød, snacks, aviser og magasiner. En kjapp og enkel måte å reise fra London sentrum til Manchester sentrum.

Fly fra London til Manchester

Manchester London by togreise trikk Tbane

Et alternativ til bil, buss og tog er selvfølgelig fly. Det er syv til åtte daglige direkteavganger fra London til Manchester med en flytid på en time. Tidsmessig er det lite å spare på å fly siden du må ha transport til og fra flyplassen, sjekke inn og møte opp en tid i forveien for avgang. Total reisetid, om man inkluderer transit, er ofte litt over fire timer selv for et direktefly som tar en time.

Fra London er det flere flyplasser å velge mellom for å komme seg til Manchester, Stansted, Gatwick og Heathrow er de flyplassene med flest avganger, men også Luton og London Southend Airport har avganger til Manchester. Billigste flyreise med British Airways er rundt 850 kroner. RyanAir flyr ikke strekningen London til Manchester.

Med mange reisealternativer er det bare å velge det som passer best for deg, men raskeste transportmiddel er tog.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *