• Meny
  • Meny

Transport fra Heathrow flyplass til London sentrum

Som et ledd i reisen til London er du nødt til å finne et transportalternativ fra flyplassen til London sentrum da alle de største flyplassene i London ligger i god avstand fra sentrum.

Heldigvis for deg som tilreisende er det enkelt å finne frem blant de gode transportalternativene. Denne artikkelen retter seg mot transport fra Heathrow, men du kan også lese om transport fra Gatwick eller Stansted flyplass. Nedenfor tar vi for oss de ulike alternativene, og hvilket du bør velge.

Airport pickup

Et svært gunstig alternativ er å benytte seg av airport pickup. Sjåføren står da klar til å hente dere i området utenfor avgangshallen. Videre blir dere transportert inn til sentrum på en effektiv og stressfri måte, enten med helt egen bil eller som et delt alternativ med andre medreisende. Alt etter hva dere måtte ønske.

Den verdenskjente turleverandøren Get Your Guide har etterhvert blitt store på å samle tilbydere blant annet innen transport. På nettsiden finner du god informasjon om andres erfaringer og stjernerating. Dette er særlig praktisk for å gjøre det litt enklere å velge. Alt i alt et veldig godt alternativ som kan anbefales. Transport kan bestilles her.

Tog

En av de raskeste måtene å komme seg fra Heathrow til sentrum er ekspresstogene. Ekspresstoget går fra Heathrow til Paddington stasjon. Toget går hvert 15. minutt og har en reisetid på 15 minutter til Paddington stasjon.

Videre fra Paddington stasjon kan du ta T-bane inn til sentrum. Ekspresstogene har avganger i tiden mellom 05.00 og 23.30. Prisen for ekspresstog ligger på ca. 250 kr.

T-bane

Det billigste transportalternativet til sentrum er T-bane. T-banestasjonene ligger under flyplassen og tar deg til London sentrum på 50-60 minutter. Prisen for billetten ligger på ca. 70 kroner. T-banen er operativ i tiden mellom 05.00 og midnatt, og har avganger omlag hvert tiende minutt.

Taxi

Drosjene er tilgjengelige utenfor hver enkelt terminal. Regn med å bruke omlag 60 minutter fra flyplassen til sentrum. Taxi til sentrum fra Heathrow ligger i sjiktet mellom 500-800 kr.

Konklusjon

Både T-bane og tog er veldig greie alternativer dersom dere ønsker et prisfornuftig kollektivmiddel. Noe knotete dersom hotellet ikke ligger i nærheten av en av stasjonene, hvilket gjør det nødvendig å skifte linje underveis. Ekspresstoget er dog et hendig alternativ som ikke bruker så lang tid. Kan til tider ha mange reisende, noe som gjør det litt stressende om du reiser med mye bagasje.

Personlig har jeg blitt veldig glad i airport pickup fra Get Your Guide. Det er veldig deilig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil som står klar etter en lang dag på reisefot. Enkelt, praktisk og ordentlig beleilig. Heller ingen ulempe at man ofte kan komme rimeligere ut sammenliknet med å bruke taxi. Ekstra positivt å slippe den tidvis lange taxikøen. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *