• Meny
  • Meny

Flytte til London – finne leilighet

London er et utrolig attraktivt reisemål blant nordmenn, men også for nordmenn som ønsker seg et år eller to i utlandet. London har et svært godt tilbud til studenter som ønsker seg en god utdannelse, samt for arbeidstakere som vil skaffe seg solid arbeidserfaring. Nedenfor følger noen gode tips rundt det å skaffe seg leilighet i London.

Bare for å fastslå en ting aller først – leie av leilighet i London er dyrt, og det vil koste deg mer jo nærmere sentrumskjernen du bor (naturlig nok). Dersom du sammenligner leieprisene i Tigerstaden og London vil leilighetene i sentrum ligge nærmere 40 % dyrere enn Oslo. Du vil riktignok spare endel på å bosette deg i utkantområdene, men da må kostnader for kollektivtransport og brukt reisetid tas i betraktning. Dette er et regnestykke du selv må finne svaret på.

Notting Hill leiepriser leilighet London leilighet

Et godt tips er å ta en helgetur til London en måned før du skal flytte for å sjekke ut hvilke områder som passer for deg og dine interesser. Du kan også leie et hotellrom for en kortere periode og deretter satse på å flytte rett inn i en leilighet når denne hotellperioden er over.

Londons ulike byområder

Generelt så er områdene Fulham, Chelsea, Camden og Notting Hill kjent for å være de mer trendy områdene av London. Disse områdene er også blant de dyreste områdene i London, i tillegg til Kensington og deler av Hampstead. De billigste områdene finner du i Peckham, Lewisham, Thamesmead og områdene i sør-øst for sentrum.

Camden London flytte til leilighet

Et område som høster mye positive tilbakemeldinger i studentmiljøet er Camden som ligger nord for sentrum. Her finner du døgnåpne butikker, nærhet til kollektivtrafikk, godt shoppingutvalg og et hinsides uteliv.

Priser for de ulike områdene i London

De aller stiveste prisene vil du finne i sentrum av London ved Chelsea, Kensington og Buckingham Palace Gardens. Her vil gjennomsnittsprisene ligge på omtrent 14.000 kr for en leilighet med et soverom. I områder som Vauxhall, Battersea og Earsfield kan du få samme standard for rundt 11.000 kr. Beveger du deg i en radius på 15 kilometer utenfor sentrum så får du tilsvarende leilighet ned i 8.000 kr. Studioleiligheter vil igjen ligge ca 25 % billigere.

Den generelle regelen er at prisene er høyest i sentrum og de vestre sentrumsområdene, mens leieprisene vil avta jo lenger ut fra sentrum du kommer. Det hersker også et rykte om at områdene nord for elva Themsen er dyrere enn sør før elva, noe som kan bekreftes hos utleiesidene.

Hvor bør du lete etter leiligheter?

Når det gjelder det å faktisk finne leilighet i London anbefales det at du sjekker ut Gumtree.com og undersiden “Flats & Houses”. Dette er den ubestride kongen blant utleiesider for London og England generelt. Her kan du velge mellom hundretusener av leiligheter, enten fra utleiemeglere eller fra privatpersoner.

Bokollektiv i London

En fin måte å kutte leiekostnadene er å bo sammen med noen. Dette er blant annet en svært vanlig praksis for studenter som kommer til London og da følgelig har et smalere budsjett enn heltidsansatte.

bokollektiv delt leilighet London priser hvordan finne leiepriser

Ofte fungerer dette på den måten at man deler kjøkken, stue/oppholdsrom, gang og bad. Så har hver beboer i kollektivet sitt eget soverom. Dersom leilighetens soverom har ulik størrelse så er det vanlig (og rettferdig) at personen med størst soverom betaler den høyeste andelen husleie.

Er du på jakt etter å finne et kollektiv i London? Dersom du enten vil finne et ledig rom, eller leie ut et rom så kan du sjekke ut nettsidene til EasyRoommate. Dette er en svært anerkjent side med lang erfaring innen utleie av kollektiv. Via deres nettsider får du oppført bilder av utleiere, deres interesser, seksuell legning, alder og yrkesretning. Du har også muligheten til å se leilighetenes beliggenhet gjennom en kartfunksjon.

Sikkerhetsregler

Og husk: Ikke gi fra deg penger før dere har signert en avtale eller kontrakt, og absolutt ikke send penger for depositum før du i det hele tatt har forlatt Norge eller møtt huseierne. Politiet i london mottar daglig hundrevis av anmeldelser fra nettopp personer som har blitt svindlet. Ofte viser det seg at leiligheten ikke eksisterer i det hele tatt, eller at du har betalt depositum til en person som ikke har noe med leiligheten å gjøre.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *