• Meny
  • Meny
Turist i London

Livet som turist i London – disse fellene burde du unngå

London er en fantastisk by som alle bør oppleve minst en gang i livet. Den byr på en lang rekke spennende og interessante attraksjoner og severdigheter, og byens lange og til dels turbulente historie kan ta pusten fra noen og enhver. Her er kort sagt noe for enhver smak og lommebok, og stort sett alt ligger til rette for et vellykket opphold i metropolen.

Dog finnes det et par forholdsregler man bør være klar over, for som turist er det ikke helt farefritt å ferdes i denne storbyen. Ikke sånn å forstå at det er direkte farlig, men turistfellene er mange, og kan man unngå dem vil det bare virke positivt på oppholdet.

For det første, ikke kom til London uforberedt. Å ankomme byen uten å ha gjort helt grunnleggende ting som å ha bestilt hotell hjemmefra kan sende deg ut på en evig runddans i letingen etter et sted å sove.

Og tropper man opp uanmeldt, og da spesielt litt utpå kvelden, kan man faktisk risikere det ikke er noen rom ledig overhodet – eller, ikke overraskende, det er kun hotellrom i den heller dyre enden av skalaen tilgjengelige. Skal man bo i London i lengre tid kan det hende man må bytte rom underveis, spesielt i høysesongen, og i verste fall må man også bytte hotell flere ganger.

Kjøp billetter på forhånd! Selv om man kan kjøpe billetter til de fleste severdighetene på stedet vil man spare uhorvelig mye tid hvis man bestiller dem på forhånd. Mange av de største attraksjonene har egne innganger for dem som allerede har kjøpt billetter, så vil man slippe billettkøen og kunne gå rett til inngangskøen, kjøper man billettene allerede før avreise hjemmefra.

Som turist i Londen er du et yndet objekt for småkriminalitet

Ikke ta piratdrosje! Selv om det kan være fristende, kan det ikke annet enn å frarådes på det sterkeste. Mang en turist er blitt ranet gjennom årene, og det er lite politiet kan stille opp med hvis det skulle skje. Dessuten er det ulovlig, så ikke bare risikerer man å bli frastjålet alt man har, man risikerer også å bli bøtelagt for det.

Ikke lei en bil under oppholdet. Å tro man selv kan finne rundt med bil i London er litt i overkant optimistisk. Ikke sånn å forstå at det er umulig, nei da, men det er betraktelig enklere (og ikke minst raskere) å reise kollektivt. Det går både busser og tunnelbane mellom alle de store severdighetene, og det er svært enkelt å finne rundt på den måten. Alle store stasjoner er godt merket og det er alltid kort vei til nærmeste buss eller tunnelbane, og de går mer eller mindre hele døgnet – hele tiden.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *