• Meny
  • Meny
tipsing etikette London England hvor mye penger

Tipsing i London

Turister i London settes ofte på en prøve i etikette når regningen kommer og de ikke aner hvilke retningslinjer som finnes for tipsing og driks. Hvor mye burde du eksempelvis gi til restaurantpersonalet? Er det vanlig å tipse drosjesjåføren? Er det vanlig å tipse i det hele tatt?

Tipsing på restaurant og bar i London

Når du mottar regningen på en restaurant i London vil du ofte se at de har lagt til en ekstra kostnad med navn “service charge”. Denne kostnaden ligger ofte på 12,5 %. Service charge er valgfritt å betale, men de ansatte kan bli grinete dersom du ikke betaler denne kostnaden. Om servicen er elendig så kan du droppe å betale, men gjør da personalet oppmerksom på den svake servicen underveis så det ikke blir ekstra ubehagelig for deg når regningen betales.

restaurant London tipsing regler driks

Om du synes servicen har vært god kan du betale service charge og la det være med det. Har du mottatt ekstraordinær service er noen få ekstra pund som tips på sin plass. De ansatte vil foretrekke om du tipser med kontanter og ikke bankkort.

Dersom service charge ikke er lagt til regningen og du har mottatt service du er fornøyd med bør du tipse minst 10 %.

Det foreligger ingen retningslinjer som sier at du må tipse barpersonalet, men et godt råd er å se etter om det er vanlig hos de andre gjestene. Putter de øvrige gjestene vekslepengene på et tipsglass er det positivt om du gjør det samme. Rund da prisen opp til nærmeste pund.

Tips før kjøring av taxi i London?

taxi London tipsing driks hvor mye

Driks til drosjesjåføren er ingen nødvendighet, men det er vanlig å runde opp til nærmeste pund. Spesielt dersom du har fått hjelp med bagasje eller gode tips til attraksjoner underveis. Om du ikke mottar verken tips eller hjelp med bagasje er det heller ingen grunn til å tipse.

Tips til hotellenes pikkoloer ligger gjerne på 2-5 pund, mens det er vanlig praksis å tipse vaskehjelpen med 2 pund per dag.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *