• Meny
  • Meny
Reise til London

Reise til London – 10 kjappe tips på veien

Har man først bestemt seg for å ta en tur til London er det mye å glede seg til. Storbyen har en mengde severdigheter og attraksjoner man bør få med seg, og med disse enkle tipsene kan man få enda mer ut av turen.

1. Sjekk om hotellet har rabattavtaler du kan dra nytte av. Mange hoteller og andre overnattingsteder har rabattavtaler med alt fra bilorganisasjoner som for eksempel NAF til forskjellige banker og forsikringsselskaper. Kanskje er du berettiget til betraktelig lavere priser hvis du bestiller vi en av disse.

2. Bestill og betal reisen med kredittkort. Fordelen med dette er at de fleste kredittkortselskaper har reiseforsikringer inkludert i avtalen, slik at skulle noe skje underveis er dette dekket uavhengig av hvilke andre forsikringer man måtte ha. Også i ettertid.

3. Finn ut hva du vil se og oppleve før du reiser hjemmefra. London er en veldig stor by, og for å få best mulig utbytte ut av turen bør man planlegge hva man ønsker å se, og gjerne i hvilken rekkefølge. Mange attraksjoner og severdigheter har egne nettsider hvor man også kan forhåndsbestille og kjøpe billetter, slik at man slipper å stå i billettkø den dagen man har tenkt seg dit. Dessuten kan man få gode rabatter hvis man kjøper mer enn en billett om gangen.

4. Reis kollektivt i London. Det kollektive tilbudet i London er svært godt utbygget og like lett å finne rundt i. Enten man velger buss eller t-bane så er det meste godt merket og man kan hurtig og effektivt reise mellom de forskjellige severdighetene. Man kan bestille forskjellige typer reisekort via internett, så man ikke behøver å tenke på det når man ankommer byen. Barn under 16 år er gratis i følge med voksne.

5. Nyt de gratis attraksjonene. Mange av de kjente attraksjonene og severdighetene i London er faktisk gratis. Besøk noen av de mange parkene som ofte har forskjellige utstillinger og konserter, og reiser man med barn vil man kunne finne lekeplasser til fri benyttelse og om sommeren er det forskjellige typer underholdning.

6. Kjøp et godt kart. Helst et av dem med alle severdighetene avmerket på. Det finnes også kart med anbefalte ruteangivelser både til fots og med kollektive transportmidler mellom severdighetene, og ofte er det ikke så langt å gå hvis man bare kjenner rutene.

7. Ta en rundtur med en turistbuss. Ikke bare kommer man seg hurtig og enkelt rundt til de forskjellige severdighetene, ofte er det også guider med, som kan fortelle hva man ser underveis. Dette er en fin måte å finne ut av hva man ønsker å se senere, eller hva man ikke føler for å besøke igjen. Det er billig og betraktelig enklere enn å reise rundt på egenhånd.

8. Sjekk hvilke spisesteder du ønsker å besøke. Det finnes rikelig med spisesteder i London, men har man helt spesielle ønsker kan det hende man skal reservere bord, og som regel kan man gjøre dette hjemmefra på restaurantens hjemmeside.

9. Husk regntøy.

10. Beregn god tid. Nesten samme hva du har tenkt deg å se av severdigheter bør du beregne god tid. Spesielt i høysesongen kan det være lange køer ved de mest populære attraksjonene, og står man ikke i kø for å enten kjøpe billetter eller komme inn, kan man risikere å stå i kø gjennom severdigheten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *