• Meny
  • Meny
Tips til dagsturer fra London

7 anbefalte dagsturer fra London

Det er vanskelig å gå tom for ting å gjøre i London, men noen ganger kan det være godt å komme seg ut fra den travle metropolen for å oppleve roligere omgivelser eller noe helt nytt. Vi har plukket ut våre 7 beste tips for deg som vil ut på dagstur med utgangspunkt fra London. 

1. The New Forest

New Forest i England

The New Forest omfatter deler av Hampshire, East-Dorset og Wiltshire. En tur til New Forest byr på flotte naturopplevelser og er populært blant de som liker utendørsaktiviteter. Du kan vandre i lyngkledde heier og eldgammel skog. Er du heldig, får du øye på de berømte ponniene som har beitet der i tusenvis av år. I området vil du også kunne finne ydylliske landsbyer og du kan velge blant utallige spisesteder som tilbyr utsøkt mat og drikke. Her er vårt utvalg av de aller beste tingene å gjøre i New Forest akkurat nå.

New Forest nasjonalpark

New Forest nasjonalpark er best kjent for sine lyngheir, skogsstier og ponnier. Dette er et sted for naturelskere og du kan gå, sykle eller ri både kortere og lengre turer i det vakre landskapet. I mildt vær er området perfekt for utendørs piknik, så ta med noen smørbrød. 

Beaulieu

Beaulieu ligger i South-Hampshire og er en idyllisk landsbyt. I området ligger også Beaulieu-elven (tidligere kjent som River Exe), som har en av de vakreste marinaene på sørkysten. I selve landsbyen finner du National Motor Museum, med sine berømte biler, vakre eiendommer, monorail og interaktive lekeområder. 

Lymington

Lymington er en annen vakker småby ved kysten. Her finner du brosteinsbelagte gater og et bredt utvalg av puber. Den idylliske havnen er hovedattraksjonen. I august kan man oppleve den kjente Lymington Seafood Festivalen, eller man kan ta en tur innom Apple Court Garden & Nursery for en kopp te og en kakebit i solen. Bli med på en av de spennende seilopplevelsene eller utfluktende hvor du kan fiske din egen sjømat. 

2. Brockenhurst

Brockenhurst i England

Brockenhurst ligger midt i New Forest National Park og er den mest befolkede landsbyen i New Forest, Hampshire. Likevel er dette et vakkert og landlig sted. Byen og området byr på et rikt dyreliv, og du kan iblant se både ponnier, hjort, esler og kyr som streifer rundt i gatene. 

Buckler’s Hard

Buckler’s Hard ligger ved bredden av elven Beaulieu og er bevart nøyaktig slik byen var for mer enn 200 år siden. Med sitt eget sjøfartsmuseum og en rekke tidstypiske hjem, kan du lære mye mens du vandrer.

3. Hastings

Hastings England badeby

Hastings har raskt blitt en av Sørøst-Englands hippeste badebyer. Den har de siste årene blitt et tilfluktssted for kunstnere. Byen har også massevis av historie. Her er noen av de beste opplevelsene i Hastings: 

Smugglers Adventure

Hastings var tidligere kjent som en smuglerby, og på denne turen får du høre alle de spennende historiene. Turen inkluderer vandring i underjordiske huler og et besøk til det lokale kapellet. 

Old Roar Gill

Old Roar Gill er en naturreservat med en rekke sjeldne blomster og fugler. Se opp for flekkete fluesnappere, grå vipstjert og isfugl, samt en helt egen type blåklokker om våren. Du kan også se vakker skog og ville fossefall. Her finnes det også mange sjeldne og vakre insekter. 

Hastings Pier

Dette er Hastings mest ikoniske landemerke som mottok den prestisjetunge Stirlingprisen for arkitektur i 2017. Denne viktorianske perlen har nylig blitt restaurert til sin tidligere prakt, med en bred promenade som er perfekt for å spise iskrem og se verden gå forbi.

Jerwood Gallery

Jerwood Gallery er en imponerende samling av samtidskunst plassert i en av Sør-Englands fineste bygninger. Her finner du kjente britiske artister som Lowry og Sickert. Selve bygningen er også et imponerende syn. Det skinnende flisbelagte eksteriøret reflekterer de nærliggende forrevne klippene og bølgene fra Hastings Beach.

True Crime Museum

True Crime Museum beskriver sjokkerende historier fra virkeligheten om kjente forbrytere, ugjerningene de begikk og straffen de fikk. Her får du vite den grusomme sannheten bak noen av de merkeligste og mest forskrudde forbrytelsene som er begått i Storbritannia. Dette er ekte historier som både skremmer, trollbinder og engasjerer. 

Hastings Castle

Her kan du se de vakre ruinene etter Hastings Castle. Du kan også nyte en spektakulær utsikt over hele Hastings. Slottet er kanskje ikke i sin tidligere prakt, men den historiske betydningen er absolutt der fortsatt. Denne attraksjonen er stengt om vinteren.

Sham City Roasters

Dette er hastings beste kaffebar, som også serverer veganske godbiter. Sham City Roasters spesialiserer seg på den aller beste kaffen som finnes, med en ypperlig veggie- og vegansk meny som matcher.

Teddy Tinker’s

Teddy Tinker’s selger absolutt alt du kan tenke deg og er en drøm for vintage-elskere. Dersom du er på utkikk etter noe virkelig unikt, sørg for å sjekke utvalget av vintage stoffer og håndlagde smykker.

Maggies Fish and Chips

Maggie’s er Hastings mest populære fish and chips restaurant med en utrolig utsikt. Du finner spisestedet på Rock-a-Nore Road. Maggie’s er ikke bare kjent som det beste stedet for fish and chips i Hastings, men er også kjent som stedet som serverer de største porsjonene også. Det selges også veganske alternativer. Restauranten kan ofte være full, så det kan være lurt å bestille på forhånd. 

4. Whitstable

Whitstable i England dagstur

Et besøk til Whitstable passer perfekt som en dagstur fra travle London. Whitstable, med sin ferske sjømat og årlige østersfestival, har lenge tiltrukket seg stressede byboere som trenger litt sjøluft og som ønsker å spise det ypperste av sjømat. Du finner også et bredt utvalg av små kunstgallerier og unike butikker. Dette er noen av de beste tingene å gjøre: 

Ta et bad på stranden

Whitstables strand er vakker og et ideelt sted for de som ønsker å ta seg en avslappende dukkert. Det anbefales å ta med flip flops, da stranden kan være steinete. Det kan også være lurt å sjekke tidene for tidevann før man planlegger å bade. Lokale guider tilbyr også padleopplevelser. 

First up

Dette er delvis en bokhandel og delvis en cafe med fokus på lokal og kortreist mat. Og kaffen, den kommer selvfølgelig i en 100 prosent biologisk nedbrytbar kopp.

The Old Neptune og  The New Inn

Whitstable har en herlig strand, men om du ikke ønsker å bli våt kan du besøke den nærliggende The Old Neptune pub som ligger rett ved. Denne koselige puben kalles for The Neppy blant de lokale. Alternativt kan du besøke The New Inn, Whitstables eldste spesialbygde pub, et flott sted for å nyte en kald halvliter.

Lunsj på The Sportsman

Det kan hende at du må bestille måneder i forveien, men det kan absolutt være verdt bryet å spise lunsj på The Sportsman. Dette er et sted for matelskere, og mange tar veien til Whitstable kun for å oppleve maten her. Du får hjemmekjernet smør, lokale viner og fisk som er dratt opp av sjøen samme dag. 

5. Margate

Margate England dagsturer fra London

Kun en og en halv time fra London finner du Margate. Dette er en idyllisk og sjarmerende kystby. Margate lenge vært et elsket reisemål for de som ønsker å komme seg bort fra stresset i travle London. Her finner du et bredt utvalg av fersk sjømat, ofte servert med økologisk vin. Stedet er også kjent for samtidskunst og små lokale kafeer, samt en vakker strand. Dette er noen av de beste tingene å gjøre i Margate: 

Kunst

Bruk et par timer på å besøke Turner Contemporary som tilbyr banebrytende moderne kunst. Kunstelskere bør også besøke Lovelys, det eldste kunstgalleriet i byen, som byr på en rekke utstillinger av lokale kunstnere. 

Skjell-grotten

Av de mange grottene i området er denne kanskje den mest imporende. I denne grotten finner du mosaikkvegger hvor 4,5 millioner skjell utgjør mosaikken. 

Anbefalte lunsjrestauranter

Blant anbefalte spisesteder kan vi nevne The Bus Café eller Shack Cheesy Tiger ved havnen. Prøv også sjømatrestauranten Buoy and Oyster som har en fantastisk sjøutsikt. 

Shopping

I Margates sjarmerende område for shopping kan du finne en rekke skatter. Finn unike produkter og rariteter på Margate Retro Fort Road Yard handelsområde eller besøk Haeckels som utelukkende selger økologiske parfymer og hudpleieprodukter produsert av tang. Plukk en pose med søppel fra stranden, og du vil bli belønnet med en liten gratis overraskelse. 

6. Bath

Bath i England

Bath er regnet som en av de vakreste byene i hele Storbritannia. Byen ble grunnlagt av romerne som bygde templer rundt de varme kildene her i 76 f.Kr., og pilgrimsreisende har valfartet hit i nesten 2000 år. Denne vakre spabyen oser av historie med både romerske bad og storslåtte georgianske hus. Her finner du også vakre parker og viktoriansk og gotisk arkitektur. Baths naturlige varme kilder er det byen er mest kjent for, men den har også en fantastisk kulturell scene med teater, musikk, komedie, kunst og mye mer. Her er noen av de beste opplevelsene i Bath: 

Baths beste øl og cider

Hvis du elsker lokalt brygget øl, har du mange muligheter i Bath. Electric Bear, Bath Ales, Abbey Ales og Wadworths viktorianske tårnbryggeri er alle verdt et besøk. Her finner du både lokalt øl og cider brygget på epler fra lokale bondegårder. 

Sightseeing

Bath er ingen storby, men likevel er det bemerkelsesverdig mye å se og gjøre. De gamle romerske badene er obligatorisk å få med seg. Det samme er den vakre rekken av hus, Royal Crescent. Du kan vandre rundt eller alternativt benytte deg av en hopp-på-hopp-av-turbuss.

Rondo Theatre

Rondo Theatre er lokalisert i en gammel kirke i Larkhall. Her tilbys show med både sjarm og intimitet. Her finner du uavhengige produksjoner, så vel som turnéforestillinger, samt forestillinger fra den lokale teatergruppen Rondo Theatre Company, som har holdt på siden 1953. Det settes også jevnlig opp forestillinger med både komiikere og sirkusartister. Dette er en attraksjon som hele familien kan ha glede av. 

Komediekveld

Komedia har vunnet Chortle-prisen for beste underholdningssted i Wales hele fem ganger. Det er heller ingenting å utsette på maten. Kjøkkenet her har vunnet gull i Taste of the West Awards. På Komedia kan du også oppleve livemusikk, klubbkvelder, film og til og med burlesk. Den tilknyttede cafeen byr på kaffe og lunsj laget med lokale råvarer. 

7. Brighton

Brighton i England

Kun en times tid fra London ligger Brighton, som også kalles “London ved sjøen”. Her finner du en helt egen atmosfære. Besøk en av de utmerkede restaurantene eller museene. Her er noen av de beste tingene du kan gjøre i Brighton: 

Brighton Palace Pier

Millioner av besøkende kommer hvert år til denne gamle tivoli-bryggen som ble åpnet i 1899. Den strekker seg fra byen og ut mot havet og har stått stødig gjennom to verdenskriger og et utall stormer. Her finner du mye moro for både barn og voksne samt et generøst utvalg av barer og restauranter. 

Dra på kaffebar

I Brighton konsumeres det mer kaffe person enn i noen annen by i Storbritannia. Eierne av de mange kaffebarene her er stolte over å kunne tilby kaffe brygget på kun de aller ypperste kaffebønnene. Stikk innom en av de lokale kaffekjedene Small Batch og Wolfox og prøv selv. 

Sykkeltur langs Undercliff Path

Undercliff Path er en sti som følger strandlinjen fra Brighton Marina til landsbyen Saltdean. Det er enkelt og billig å leie sykkel og selve sykkelturen tar ca en halvtime. 

The Lanes

The Lanes er Brightons kunstnerdistrikt. Dette området er fullpakket med små lokale og uavhengige butikker, restauranter og puber. Arkitekturen er også flott, med vakre bygninger fra det sekstende århundre. 

Castle Hill og Balsdean

Castle Hill og Balsdean er et beskyttet naturreservat og forlatt landsby dypt i South Downs. Naturreservatet er hjem til en rekke sjeldne somerfuglarter. 

I bunnen av denne dype dalen ligger Balsdean, en landsby som ble forlatt under andre verdenskrig. 

Besøk en bruktbutikk

Brighton er kjent for sine mange bruktbutikker. Spesielt vil vi trekke fram Era, en av de kuleste bruktbutikkene i byen. Her finner du både klær og møbler for enhver smak. 

Rockwater

Rockwater det siste tilskuddet til byens lange strandpromenade. Dette er et hippt coworking-område om dagen, og forvandles til et område med yrende uteliv på kvelden. Dette er det perfekte stedet for å nippe til en nylaget cocktail mens solen går ned på en varm sommerdag.

Les også: Transport fra Heathrow flyplass til London sentrum

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *