• Meny
  • Meny
Heathrow London flyplass venteomrade terminal

Londons flyplasser

Når du reiser til London kan du i prinsippet lande på en av mange flyplasser, men det mest sannsynlige er at du lander på enten Heathrow, Gatwick eller Stansted da disse er de aller mest brukte. I tillegg finnes flyplassene Luton, London City Airport, London Southend Airport og London Oxford Airport som også driver med kommersielle flyvninger.

Avstand til sentrum

Heathrow flyplass London venteomrade

London Heathrow Airport befinner seg 27 kilometer vest for sentrum, London Gatwick Airport ligger 45 km sør for London sentrum og London Stansted Airport har beliggenhet 60 km nordøst for sentrum.

Når man ser på antall passasjerer årlig så er Heathrow den definitivt største og også den tredje største i verden. Heathrow har utrolige 65 millioner passasjerer årlig, mens Gatwick ligger på omlag halvparten. Stansted er nummer tre på lista med sine 18 millioner passasjerer årlig. Dette er på samme nivå med Oslo lufthavn Gardermoen.

Bespisning og tax free

Som med alle flyplasser med en viss størrelse finner du et enormt utvalg spisesteder på alle Londons flyplasser. Her kan du velge mellom mat fra alle verdenshjørner og utmerkede viner som matcher maten. Heathrow har i tillegg et tilbud til deg som vil se kunst mens du venter på flyet og et bredt SPA-tilbud med muligheter for avslapning, trening og massasje.

Tax free Heathrow London flyplass shopping

Flyplassenes utvalg av tax free forretninger kan uten tvil tilfredsstille de mest kresne ganer. Her finnes alle de varene du forventer å finne på en tax free, samt egne avdelinger for whisky og vin. Utvalget klesbutikker skal man heller ikke kimse av. Her kan du uten problem slå av mange timer mens du venter på neste flyavgang.

Avgangstid og innsjekking

Innsjekking på flyplassene foregår via enten innsjekking via internett, de selv-betjente innsjekkingskioskene eller via de tradisjonelle innsjekkingsskrankene.

Når du skal hjem fra London til Norge anbefales det fra alle flyplassene at du beregner å være på flyplassen minst to timer før flyets avgangstid.

Transport fra flyplassen og til London sentrum

Avhengig av hvilken flyplass du skulle lande på så har alle flyplassene et godt alternativ for transport inn mot sentrum. Les mer om hvordan du kommer deg til sentrum fra Heathrow, Gatwick og Stansted.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *