• Meny
  • Meny

Øl og ølbryggerier i London

Det sies at i London finnes det en pub på hvert gatehjørne, og gjerne en midt i mellom også, hvis gata er lang.

Englenderne elsker å gå på pub, og det er der de møter sine venner, ofte over en øl eller to, for i London, eller England i det hele tatt, er øl mer enn bare et nytelsesmiddel man bruker til å slukke tørsten, det er regelrett kultur, noe som gjenspeiler seg i det rikholdige utvalget som er tilgjengelig.

Enten man er til stout, lager eller pilsner finnes det på menyen minst en fem seks øltyper i enhver pub, veldig ofte i tillegg til pubens eget merke, da stadig flere også brygger sitt eget øl i de mange mikrobryggeriene som etablerer seg. Londonboerne er svært patriotiske, og foretrekker gjerne “sitt” eget øl, fra sitt eget distrikt i byen.

Øl med historie og omvisning

Som turist kan det være noe forvirrende med alle disse variantene, men går man inn på en pub med åpent sinn og ytrer ønske om å smake det lokale øllet, vil man med stor sannsynlighet gå en spennende opplevelse i møte. Ikke bare vil man få servert det beste puben har å by på, man vil ganske sikkert få øllets historie, muligvis oppskriften, og er man ekstra heldig, bli invitert til en rundtur på bryggeriet. Som ofte befinner seg like i nærheten, og mer enn gjerne tar imot interesserte på besøk.

Typiske alminnelige ølsorter i London er Porter, Brown Ale og Bitter, og forskjellige varianter innen disse. Av importert øl er mange av de irske variantene populære, godt etterfulgt av tyske og danske sorter. Les også mer om priser på alkohol i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *