• Meny
  • Meny
bank minibank England London ta ut penger atm

Banker og minibanker i London

Før du reiser til London har du helt sikkert noen spørsmål i hodet som angår penger, valuta, valutakurs og hvor du kan ta ut penger i London. Nedenfor følger informasjon som forteller akkurat svaret på disse spørsmålene.

Valuta i London

England og da også hovedstaden London har britiske pund som myntenhet. Forkortelsen for britiske pund heter ”GBP”. Pund finnes i størrelsene 5 pound, 10 pound og 20 pound. Ett pund deles i 100 pence og kommer i størrelsene 1 p, 2 p, 5 p, 10 p, 20 p og 50 p. I tillegg finnes myntene 1 og 2 pound.

Når du skal veksle til fra norske kroner til britiske pund så lønner det seg å gjøre dette ved å ta ut penger fra minibankene (ATM på engelsk) i London. Minibankene i London finnes stort sett overalt og i sentrumsområdene er de ekstra tilgjengelig. I flere tilfeller vil de være plassert i matbutikkenes inngangsparti.

shopping London penger best mate valuta

Dersom du tar ut penger i en bank i Norge vil du ikke bare få dårligere kurs, men også bli ilagt et vekslingsgebyr. Minibankene i London er også billigere enn bankene på Norges flyplasser, eksempelvis Nordea på Gardermoen.

Ta ut penger fra en bank i London

Alternativt kan du ta ut penger fra en av bankene i London, men disse tilbyr deg dårligere kurser enn minibankene. I tillegg blir du i likhet med norske banker, også her ilagt et vekslingsgebyr. Du kan også ta ut penger på hotellet, hos reisebyråer eller fra kontorer som veksler penger, men her får du enda dårligere kurs enn bankene. Dersom du vil ta ut penger fra en bank i London må du huske på å alltid ta med deg passet ditt.

Sikker bruk av minibankene

minibanker Heathrow flyplass London ta ut penger

Det å ta ut britiske pund fra minibankene i London er en veldig sikker prosedyre, men skjul alltid inntastingen av pin-koden med hendene. Vil du være ekstra sikker kan du ta ut britiske pund fra minibankene som befinner seg inne i bankene. Da er du ekstra godt sikret i forhold til å skjule inntastingen av pin-koden, men du har også videoovervåking i banken.

Bankenes åpningstider i London:

Mandag – fredag: 09.30 – 15.30
Lørdag: 09.30 – 12.30
Søndag: Stengt

Åpningstidene kan variere noe fra de disse tidene, men kommer du innenfor disse tidene er du helt garantert å komme til åpen bank, med mindre det er en av helligdagene selvfølgelig. Enkelte banker har utvidede åpningstider og åpner 08.30 og stenger 17.00 på hverdager.

Les også om hvilke kredittkort som tilbyr gratis reiseforsikring når du betaler over 50 % av reisen med kredittkortet. Kjekt å ha når du skal til London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *