• Meny
  • Meny
London tidssone skal klokka stilles tidspunkt

Tidssone og klokkeslett i London

Et par kjappe fakta om London og hvordan deres klokkesystemer fungerer kan være kjekt å vite før du reiser til London, spesielt om deres tidssoner.

Englands tidssoner

Når du reiser til London er du nødt til å stille klokka en time tilbake i forhold til norsk tid. Dette fordi London og England ligger i en annen tidssone enn det Norge gjør. London og England holder til i tidssonen GMT som er forkortelsen for Greenwich Mean Time, mens Norge ligger i GMT + 1.

engelsk tidssone stille klokka nar pa aret London

I slutten av mars hvert år så stilles klokken en time frem, eller det britene kaller for ”British Summer Time”. I slutten av oktober så stilles klokken derimot en time tilbake, fra sommertid til vintertid. Når man refererer til uttrykket ”normaltid” så mener man tidsperioden som ellers har navnet vintertid.

12-timers klokkesystem

England benytter seg av et 12-timers klokkesystem. Det vil si at timene fra midnatt til formiddag blir kaltfor ”a.m” eller ”ante meridiem”, mens perioden fra formiddag til midnatt har fått betegnelsen ”p.m” eller ”post meridiem”. Klokkeslettet 01.00 blir da kalt for 1.00 a.m, mens 23.00 blir kalt for 11.00 p.m.

Englands gjennomsnittlige antall timer dagslys ligger på ca 8-9 timer i januar, mens man i juni ligger på 16.30 timer.

Se også oversikten over vær og temperaturer i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *