• Meny
  • Meny

Leadenhall Market

Første gangen man hører om Leadenhall er så tidlig som begynnelsen av 1300-tallet, da storgården Manor of Leadenhall ble oppført i registrene som eid av Sir Hugh Neville. Allerede den gangen var gården et yndet samlingsted for tilreisende handelsmenn, og på slutten av 1400-tallet ble gården overdratt til London by, og salget ble hurtig underlagt organiserte former. Heldigvis overlevde Leadenhall Market den store bybrannen i 1666 uten de alt for store skadene, og det var under oppbyggingen etter denne at hele markedsplassen ble satt under tak.

Leadenhall Market i dag

I århundreder var Leadenhall Market primært brukt av høns- og fjærkreselgere, eggeselgere, og etterhvert også slaktere og kjøtthandlere. I dag er mesteparten av ferskvaresalget borte, men til gjengjeld finnes det et rikholdig utvalg av andre forretninger, og i og med hele området er under tak, er det et svært populært sted å gå, hvis været ikke er så godt. Det er adgang hele døgnet, men butikkene følger normal åpningstid generelt i London. Unntaket er selvfølgelig de mange restaurantene, som gjerne har åpent noe lenger.

Besøker man Leadenhall Market i dag, finner man et imponerende interiør hvor det er lett å la seg henføre til fortidens travle handlegater, hvilket også er grunnen til at flere filmer er innspilt her. Blant annet Harry Potter og De Vises Sten inneholder enkelte scener herfra. Mange musikkvideoer er også innspilt i Leadenhall Market, ikke minst fordi man alltid er garantert fint vær, ettersom hele konstruksjonen tross alt er innendørs, og man er selv herre over hvorvidt man ønsker det skal være natt eller dag.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *