• Meny
  • Meny

Buckingham Palace

Buckingham Palace er navnet på palasset som fungerer som offisiell residens for den britiske monarken, som per dags dato er Dronning Elizabeth II. Vi må tilbake til starten av 1700-tallet for å finne datoen da bygningen av deler av det som er dagens palass ble startet. Siden har palasset gjennomgått store forbedringer, og har vært offisiell kongelig residens siden 1837.

Palasset befinner seg midt i London sentrum og omringes av Green Park, Saint James’s Park og en svært idyllisk palasshage. I størrelse måler bygningen 24 meter høyde, 120 meter dybde og 108 meter lengde.

Hvert år besøker mer enn 50.000 mennesker Buckingham Palace, da som gjester til hagefester, mottakelser, middager og banketter. Palasset brukes også som arena for statsbesøk og kongelige seremonier. I 2011 var Buckingham Palace gjenstand for mottakelsen av bryllupet mellom Kate og William.

Buckingham Palace består av ikke mindre enn 775 rom, med blant annet:
– 188 soverom for ansatte
– 92 kontorer
– 78 bad
– 52 soverom og gjesterom for Kongefamilien og deres besøkende

Besøke Buckingham Palace

Palasset er stengt for besøkende mesteparten av året, men holder åpent i august og september mens dronningen er på sitt årlige besøk i Skottland. Du kan da få et innblikk i hvordan de fjonge og storslåtte rommene ser ut fra innsiden gjennom guidede turer. Husk gode sko!

Reiser du i tidsrommet oktober til juli kan du riktignok få med deg det tradisjonelle vaktskiftet på Buckingham Palace, eller Changing of The Guards. Vaktskiftet starter kl 11.30 og varer i ca. 45 minutter.

Se flere av turistmålene i London, samt forslag til museer og gallerier i London som er verdt et besøk.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *