• Meny
  • Meny

Skøytebaner i London – hit burde du dra

De fleste forbinder nok en tur til London med enten fotball, shopping eller et besøk i en av de mange turistattraksjonene byen er så kjent for, men reiser man til metropolen om vinteren bør man så absolutt ikke snyte seg selv for en tur på en av de mange skøytebanene byen har å by på.

Faktisk er det så mange skøytebaner i London at det kan være vanskelig å velge noen spesielle favoritter, men med mindre man er svært lokalkjent anbefales det å oppsøke noen av de mest kjente. Som blant annet skøytebanen som ligger ved Somerset House i sentrum av London. Denne 900 kvadratmeter store skøytebanen ligger idyllisk til midt i byen, og besøker man den i desember vil man også finne en lang rekke boder og som selger alt fra julepynt til gløgg og varm kakao.

Besøker man skøytebanen om kvelden er den opplyst av fargerike lamper og ofte er det berømte disc jockeys som står for underholdningen. Vær imidlertid oppmerksom på at det tidvis kan være kø for å komme inn på banen, men man kan korte ned ventetiden betraktelig dersom man bestiller billetter på forhånd.

En annen spektakulær skøytebane i London er «Eyeskate», og som navnet tilsier ligger den også i forbindelse med London Eye, det berømte pariserhjulet i byen. Selv om disse to attraksjonene ikke har noen direkte forbindelse kan man kjøpe adgang til begge samtidig og på den måte oppnå rabatt. Det er også mulig å forhåndsbestille, man kan kjøpe familiebilletter, og barn under sju år skal være i følge med voksne på isen.

Ut over disse finnes det også en skøytebane ved Tower of London, som er et fantastisk sted å stå på skøyter, eller man kan dra til Hyde Park hvor det ligger en bane som en del av Hyde Park Winter Wonderland. Denne skøytebanen er Londons største utendørs skøytebane, og svært populær.

De fleste større kommersielle skøytebanene i London har både skøyteskole og skøyteutleie, men har man erfaringen og egne skøyter kan man med fordel forhøre seg litt rundt om hvilke andre muligheter som finnes. Spesielt vinterstid finnes det mange mindre utendørs skøytebaner i parkene til fri benyttelse – og med tanke på pris og tidsbegrensningen på de store banene kan det ofte lønne seg å kjøpe eller medbringe sine egne skøyter. Da kan man kose seg så lenge man vil og ofte finnes det boder i nærheten hvor man kan kjøpe seg noe varmt å drikke og en matbit.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *