• Meny
  • Meny

Tower of London

Ved å bevege deg østover fra Londons bysentrum kommer du til slottet som kalles Tower of London, ofte forkortet til Tower. Slottets fulle navn lyder på engelsk – Her Majesty’s Royal Palace and Fortress. Til tross for slottets frynsete rykte som en plass der tortur og død var svært vanlig, har også byggene en imponerende historie som palass, fort og myntfabrikk.

Slottet ble grunnlagt i 1066, av Vilhelm I av England (Vilhelm Erobreren). Gjennom tidene har slottet hatt en rekke funksjoner og har fungert som blant annet fengsel, residens for de kongelige, dyrehage, våpenlager, kontor og oppbevaringskammer for de britiske kronjuvelene.

Hva kan du se og oppleve?

Et besøk til Tower of London er et must for deg som elsker kongelig historie og fortellinger fra virkeligheten som omhandler drap, makt og tortur. Bli med en av slottets Beefeaters og hør på de rystende omvisningene med temaer som halshugging, våpen og et hinsides spennende maktspill. Eller hva med en fordypning i legenden om Tower of Londons ravner?

Til opplysning så er Beefeater navnet på vokterne av Tower of London. Voktertjenesten ble etablert i 1485, da med hensikt i å være kongen, og dronningens personlige livvakter. Beefeaters eksisterer fortsatt, men den dag i dag har vokterne som oppgave å passe på kronjuvelene.

Kollektivtransport London:
Nærmeste T-banestasjon: Tower Hill
Busstasjon: Tower Hill, The Tower of London

Se flere spennende attraksjoner i London, samt les om hotell i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *