• Meny
  • Meny

Julemarked i London – dette må du se

London har et stort utvalg julemarkeder som gir det perfekte påfyll til høytidstemningen. Dette er et yndet sted for å finne både julegaver og juleglede. Vintermarkedet på Southbank er blant fagfolk stemt frem til å være det sjette beste i hele Storbritannia.

Dette er et julemarked som strekker seg fra første halvdel av november til ca. 8 januar på nyåret. Du har dermed god tid til å oppleve dette markedet før julerushet starter for alvor.

southbank julemarked jul london

Markedet på Southbank er spekket med treboder med et imponerende utvalg innen julemat, drikkevarer og spiselige julegaver. I tillegg til flotte håndlagde verker finner du også et eget rollerdiso som virker å være populært blant små og store.

Markedet preges av en slags hypnotiserende blanding av høytidelig og avslappet. Du får den vanlige julemusikken, men samtidig også en mer rocket stemning gjennom fremførelsen av “Million Dollar Quartet”.

Sistnevnte et verk produsert av Elvis Presley, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis. Det er med andre ord rom for å nyte julestemning på en litt annen måte.

Anbefalt aktivitet:

Se julelysene i London på busstur

Det hersker en helt egen stemning i Londons gater når julelysene er tent. En fin måte å oppleve julelysene på er å delta på guidet busstur. Den imøtekommende guiden har god kunnskap om byens severdigheter, og gjør det hele til en fin opplevelse med sine humoristiske kommentarer.

Turen gjennomføres ombord på en trivelig “vintage-buss” fra 1960-tallet med åpent tak, hvilket gir dere de beste forutsetninger for å oppleve Londons julegater. Underveis kjører dere blant annet forbi velkjente Oxford Street og varehuset Harrods.

Turen varer i litt over én time, og kan kanselleres inntil 24 timer før start uten ekstra kostnad. Husk å kle dere etter forholdene. Billetter kan bestilles her

Hvilke julemarkeder bør dere oppleve?

leicester square julemarked jul london

Julemarkedet på Leicester Square er forholdsvis nytt etter å ha blitt startet i 2016. Her finner du eksempelvis attraksjoner som julenissens hule, et gammeldags speiltelt og det legendariske sirkuset La Soiree.

Markedet tilbyr tradisjonelle julevarer, herunder håndlagde varer, mat og drikke, samt noen spennende teateropplevelser. Dersom du planlegger å få med deg en forestilling bør du bestille billetter på forhånd.

London Bridge har sitt eget julemarked som starter i slutten av november og varer til starten av januar. Holder til langs elvebredden av Themsen og strekker seg over området More London, The Queens Walk, Hays Galleria og London Bridge City Pier.

Over 40 uavhengige handelsfolk tilbyr sine varer blant en rekke nydelig juledekorerte treboder. Hovedattraksjonen for julemarkedet ved London Bridge kan sies å være det store utvalget innen vintervarmende drikker. Man skal heller ikke kimse av den upåklagelige utsikten over byen, Tower Bridge og The Tower of London.

london bridge julemarked jul london

Hjemmelagde gaver – et godt gavetips

Tate Modern er et familiefokusert julemarked som arrangeres i tidsrommet 19. november til 24. desember. Her finner man treboder med hjemmelagde produkter innen treverk og tekstiler, i tillegg til gløgg, pølser og annen bevertning.

De minste vil trolig like attraksjonen “Julenissens grotte”, samt den viktorianske karusellen og severdigheten Thomas Toget. Dette markedet har gratis inngang.

julelys-oxford-street-london

I East Village E20 i Stratford ligger det som nærmest kan betegnes som et skandinavisk julemarked. Markedet har et imponerende utvalg boder av tilbydere som normalt drifter små pop-up butikker. Her finner du produkter som egner seg perfekt om du liker unike, håndlagde gaver.

Samtidig kan du også kjøpe keramikk, strikkevarer, kaffe og andre produkter inspirert av Skandinavia. På dette julemarkedet finner du dessuten juleverksteder som lærer bort kunsten å lage julekrans og andre klassiske pyntegjenstander vi gjerne forbinder med julen.

Markedet holder som regel bare åpent en helg eller to i månedsskiftet november/desember. Sørg derfor for å sjekke datoen før du reiser.

winter wonderland jul julemarked london

Sist, men ikke minst, julemarkedet Winter Wonderland. Dette er trolig Englands største og mest kjente julemarked. Holder til i Hyde Park og har åpent i tidsrommet fra ca. 18. november til 2. januar.

Markedet kan by på hele to sirkus og et enormt pariserhjul som kan minne om London Eye. I tillegg finnes et flertall ulike karuseller, temabarer og den største utendørs skøytebanen i Storbritannia.

Dette kommer som et supplement til julebodene som selger tradisjonelle julevarer, dekorasjoner og gløgg. Markedet har gratis inngang og er Londons mest populære julemarked. Vær obs på at det i helgene kan være svært folksomt.

hyde park julemarked jul london

Flere tips om det å feire jul i London? Vi har laget en artikkel for deg.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *