• Meny
  • Meny

St. James’s Palace – et pust fra fortiden

Like ved vakre og fasjonable Buckingham Palace ligger St. James’s Palace, et majestetisk byggverk satt opp i tiden fra 1531-1536 som fungerte for hjem til flere av Englands mest kjente konger og dronninger gjennom historien.

Tidligere fungerte palasset som mentalsykehus for spedalske kvinner, men etter at Henrik VIII bestilte bygget og tomten i 1530 ble sykehuset revet, og nye planer lagt. Selv den dag i dag kan man se Henriks initialer på vakthuset, en av palassets sentrale bygninger. Stedet har for øvrig også vært gjenstand for flere kjente brylluper, der iblant inngåelsen av ekteskapet mellom Georg III og Sophie Charlotte, Victoria og Albert, samt mellom Georg V og Mary av Teck.

St. James’s Palace fungerer i dag som oppholdsplass for monarkiet, selv om de ikke har bodd her på en stund. Publikum har ikke adgang, men kan på visse tidspunkter besøke dronningkapellet, i tillegg til å se Husholdskavalriets vakter, de tradisjonsrike korpsene bestående av The Blues and Royals og The Life Guards.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *