• Meny
  • Meny

Feire jul og nyttårsaften i London

Er man glad i jul og alt som har med julefeiring å gjøre, bør man prøve en julehelg i London. Hele desember pyntes det som pyntes kan med flotte og fantasifulle juledekorasjoner, og butikkene kjemper innbyrdes om å overgå hverandres utstillingsvinduer med julekrybber og nisser i tusene fold.

Det blir sunget christmas carols på alle gatehjørner, og det er tydelig at dette er noe innbyggerne i London tar svært seriøst. Får man sjansen bør man også få med seg julekonserten i Londons kirke St. Martin in the Fields. Vær imidlertid oppmerksom på at det ofte er rift om billettene her, så reserver i god tid i forveien.

Vær også oppmerksom på at juledagene er helligdager i England, og mange butikker og restauranter holder stengt. Det er også redusert kollektivtilbud og severdigheten er lukket. Sørg også for å reservere hotellrom god tid i forveien, og forhør deg gjerne om hvorvidt de eventuelt holder restaurantene sine åpne hvis de har noen.

Nyttårsaften på Trafalgar Square

Som en avslutning på julefeiringen kommer nyttårsaften, og den feires til fulle i London. Planlegger man en helaften i London nyttårsaften må man sørge for å reservere bord på restauranter og hotellrom i god tid. Selv pubene har bordreservering denne kvelden, og det kan være lange køer over alt.

Høydepunktet er selvfølgelig når Big Ben slår midnatt, og fyrverkeriet fyres av. Det skytes opp raketter flere steder i London, og det beste stedet å se dette er ved London Eye nede ved Themsen. Her er det imidlertid rift om plassene, og man bør være der allerede før klokken 20 for å få en plass.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *