• Meny
  • Meny

London Eye – Pariserhjul

London Eye er navnet på det enorme pariserhjulet som står plassert ved Jubilee Gardens, ved Themsens elvebredde. Totalt måler pariserhjulet 135 meter i høyde (inkludert grunnplan) og 120 meter i diameter. Attraksjonen ble åpnet 9. mars 2000 og kan skryte av tittelen “Europas høyeste pariserhjul”.

Pariserhjulet er en av Londons aller mest populære attraksjoner, mye på grunn av den spektakulære utsikten du får på toppen. Det sies at du på dager med klart vær har en utsiktsradius på 40 km.

Vognenes utseende og kapasitet

London Eye består av 32 store vogner som hver har plass til 25 personer. Hver vogn har både sitteplasser, store arealer for ståplasser og enorme glassflater som sikrer mest mulig sikt. Hver tur tar 30 minutter.

Har du anledning så kan det være vel så opplevelsesrikt å besøke London Eye om natten da hjulets belysning er tent og du får en helt fabelaktig oversikt over hvordan London ser ut etter mørkets frembrudd.

Kjøp av billetter

Billetter ligger på rundt 25 pund for personer fra 16 år og oppover. For barn i alderen 4-15 år koster billetten ca. 20 pund. Barn under 4 år reiser gratis.

For å unngå de travleste periodene anbefales det at du holder deg unna månedene juli og august, helger og perioden fra 11.00-15.00.

Det letteste er å kjøpe billettene på nett via de offisielle nettsidene. Da kan du samtidig kjøpe billetter til andre attraksjoner og oppnå samlerabatt. For et tillegg i prisen kan du benytte deg av hurtigkøen.

Litt om kø og ventetid

Det er fornuftig å planlegge besøket ut ifra når det normalt sett er minst kø. Ventetiden kan ligge på en time i helger og ferieperioder. Ønsker du å besøke London Eye på et slikt tidspunkt kan det være lurt å kjøpe en billett der du slipper køen.

Gjennomsnittlig ventetid ligger på rundt 45 minutter, 20 minutter dersom du kjøper “fast track”.

Vanligvis er køene kortest tidlig og sent på dagen. Den travleste perioden er tidsrommet 12.00-15.00.

Adresse:
The London Eye, Riverside Building

Nærmeste metro:
Waterloo

Tlf:
0871 781 3000

Åpningstider:
Det er tidvis store sesongvariasjoner når det gjelder åpningstidene, men generelt sett åpner det ca. kl 10.00 og stenger kl 18.00-20.30. Under høytidene og røde dager kan det være egne åpningstider.

Kart over London Eye

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *