• Meny
  • Meny
Harry Potter Studio London

Harry Potter Studio utenfor London

Hvem har vel ikke latt seg rive med av den spennende Harry Potter serien, en av de mest suksessfulle filmseriene gjennom tidene? En fantastisk nyhet til alle Harry Potter fans er at du nå kan se det hele fra kulissene hos Harry Potter Studio Tour på Leavesden Studios, et lite stykke utenfor London.

harry potter London England studio kulisser

På studioet kan du blant annet se rekvisitter, kostymer, filmsett, figurer, bilder og spesialeffekter fra Harry Potter filmene. Du kan også se en 15 meter lang miniatyr av Hogwarts Castle som består av ikke mindre enn 2 500 lys, fugler og levende planter.

Utstillinger på Harry Potter Studio

Noe av det første som venter deg er Great Hall i Hogwarts School med imponerende gotiske buer, steingulv og en enorm peis. Videre ser du handlegaten som Ollivander’s wand shop befinner seg i og kontoret til rektor Albus Dumbledore.

warner bros harry potter studio London England

Harry Potter Studio er svært egnet for filminteresserte som vil se hvordan scenene med de flyvende kosteskaftene ble laget, sminke, animasjoner, samt intervjuer med designerne.

Du har tillatelse til å ta bilder på Harry Potter Studio til eget bruk, men opptak av video og bruk av tripod er ikke tillatt. Alle de åtte Harry Potter filmene ble filmet på Leavesden Studios.

I Florida har du muligheten til å besøke en annen temapark rettet mot Harry Potter filmene. Parken heter Wizarding World of Harry Potter og ligger i sentrum av Orlando.

Billetter til Harry Potter Studio

Billetter må forhåndskjøpes, det selges ikke billetter på Warner Bros Studio. Det enkleste er å bestille billetter via Studioets hjemmesider. Er du usikker på hvilken dato du vil besøke studioet på, så kan du kjøpe et gavekort uten bestemt bruksdato.

Priser:

Voksen: ca 470 kr
Barn 5-15 år: ca 380 kr
Barn under 5: Gratis
Familie (enten to voksne og to barn eller én voksen og tre barn): ca 1 500 kr

Hvordan kommer du deg dit?

Harry Potter Studios ligger rett utenfor Watford, ca 35 kilometer nord-vest for Londons bykjerne. Et av de enkleste alternativene er å ta tog fra Euston stasjon som ligger nord i sentrum av London. Euston togstasjon er ca 40 minutters gange fra Charing Cross. Toget fra Euston stasjon tar deg til Watford Junction. Herfra kjører shuttlebusser deg videre direkte til Warner Bros Studio Tour. Beregn ca 20 minutter reisetid med toget og 15 minutter med shuttlebuss.

Dersom du kjører med bil så kan du ta A5 fra Hyde Park, til høyre i rundkjøringen der A5 og A406 møtes og deretter M1. Følg M1 og ta av til A41 ved rundkjøringen ved Berrygrove. Ta så til høyre ved Bridge Rd og følg skiltene til Warner Bros Studio Tour.

Finn hotell for turen til London

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *