• Meny
  • Meny

Houses of Parliament

Westminster Palace ble i sin tid bygget som bolig for den regjerende kongen av England rundt år 1000, men det har ikke bodd noen monarker i slottet siden midten av 1600-tallet, og palasset er i dag kjent for helt andre ting. Det inneholder nemlig de legendariske over- og underhus, hvor de kamrene i det britiske parlamentet jevnlig møtes for å vedta lover og diskutere viktige engelske anliggender.

Opprinnelig var det det eldste delen av Westminster Palace, Westminster Hall, som ble bygget som kongebolig, men slottet i sin helhet er bygget på flere ganger gjennom historien, hvorav flere påbygg er minst like berømte som selve palasset. Big Ben, blant annet, som ofte feilaktig brukes om selve uret, er et klokketårn de fleste turister kjenner til, og ofte setter opp på listen over steder verdt å besøke under besøket i London.

Besøke Houses of Parliament

Slottet inneholder godt over tusen rom, hvorav flere er åpne for publikum hele året. Ønsker man å besøke parlamentet spesielt, er det også muligheter for det, men her er det noen flere restriksjoner. Hovedsaklig kan man besøke denne delen i forbindelse med guidede turer, og det lønner seg å forhåndsbestille en slik tur.

Ellers kan man vandre rundt i de enorme salene i slottet, det finnes flere biblioteker, forskjellige oppholdsrom, flere spisesaler og restauranter og barer man kan slappe av i. Det er også anbefalt å ta en vandretur mellom de forskjellige bygningene som utgjør palasset, for å ta de tidsmessige forskjellige arkitektoniske byggverkene i nærmere øyesyn. Blant annet St. Stephens Tower, Portcullis House og Norman Shaw Buldings. Les forøvrig mer om flere attraksjoner i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *