• Meny
  • Meny

Hyde Park

Hyde Park er én av åtte kongelige parker i London og befinner seg i den vestre delen av sentrumskjernen. De kongelige parker er en term som beskriver Londons parker som en gang i tiden var eiet av kongefamilien. Opprinnelig ble parken brukt som jaktområde for Kong Henrik VIII, men i 1637 ble det kunngjort at parken var tilgjengelig for alle.

Totalt dekker parken et flateinnhold på 1,4 kvadratkilometer og omkranses av veiene Palace Avenue i vest, Bayswater Road i nord, Park Lane i øst, samt S Carriage Dr og Kensington Gore i sør. Om du planlegger en joggetur rundt Hyde Park må du løpe ca 7 km.

Speakers Corner

Parkens hovedinngang ligger i det sør-østre hjørnet av parken ved Apsley House, også kjent som Victoria Gate. I den nord-østre delen av parken finner du Speakers Corner som hver søndag samler et knippe talere og en stort publikum. De som taler står på en stor boks og deler sine politiske og religiøse syn med sitt publikum.

Hva kan du gjøre i Hyde Park?

Hyde Park er spesielt populært blant Londons befolkning som rekreasjonsområde, men mange bruker også parken til svømming, jogging, hesteridning, roing og picnic. Robåter og pedalbåter kan du leie fra påske og frem til 31. oktober. Vannsporten finner sted på Serpentine – Hyde Parks store innsjø. Verdt å prøve er også Solarshuttle, en båt kun drevet av solcelleenergi. Båten har plass til 40 personer og kjører langs Serpentine.

Parken har også offentlige toaletter, kaféer, restauranter, lekeplasser og et utdanningssenter for barn. Hyde Park har gjennom tidene vært plassen der flere store konserter har funnet sted. Store band som Queen, The Rolling Stones og Blur har alle holdt enormt populære konserter i parken. Ønsker du selv få med deg en konsert i Hyde Park burde du belage deg på å reise i sommermånedene.

T-bane:
Benytt deg av Central Line eller Piccadilly Line for å komme deg til Hyde Park.

Åpningstider:
Hver dag 05.00 – 24.00

Telefon til parkkontoret:
+44 (0)300 061 2000

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *