• Meny
  • Meny

o2 Arena i London

o2 Arena i London ble bygget spesielt i forbindelse med feiringen av årtusenskiftet, og het på den tiden Millenium Dome. Nå er o2 Arena et stort underholdsningsenter med flere større og mindre områder, hvor det arrangeres forskjellige sportsarrangement, det er teaterscener og kinosaler, nattklubber, diskotek, restauranter, puber og barer. Det holdes store konserter og utstillinger der, og under sommerolympiaden i London i 2012 ble den brukt til idrettsarena for grenene gymnastikk, trampoline, basketball og basketball for funksjonshemmede. Under OL ble den for øvrig kalt North Greenwich Arena, etter dens beliggenhet.

Å komme til o2 Arena er svært enkelt, både med buss og metro, og bygningen er svært godt synlig over store deler av bydelen. Med sine tolv, hundre meter høye, tårn, som holder et tak med en diameter på godt over 300 meter, ruver den godt i landskapet, men så rommer den største av arenaene også 20.000 mennesker ved full kapasitet. Noe som gjør den til den nest største i europa, og med dagens bruksområder, definitivt til den mest travle.

Tips til familier

Det er gratis å gå rundt og kikke både innenfor og utenfor o2 Arena, men enkelte utstillinger og arrangementer prises separat. Likeledes er det en del arrangementer det kan være lurt å forhåndsbestille billetter til, slik at man unngår både kø og å komme til eventuelle utsolgte arrangementer.

O2 Arena er velegnet for familier med barn, og ved henvendelse i informasjonskiosken kan man få utdelt spesielle armbånd til de aller minste, som hjelper de ansatte med å finne resten av familien hvis man skulle være så uheldig å komme fra hverandre. Les også flere forslag til andre spennende attraksjoner i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *