• Meny
  • Meny

St Pancras Station

St Pancras Station, også kjent som London St Pancras, er en endestasjon i London, og ligger i bydelen St Pancras, på Euston Road, mellom British Library, King’s Cross Station og Regent’s Canal. Opprinnelig åpnet så tidlig som i 1868 av Midland Railway som den sydligste endestasjonen på jernbanestrekningen som forbandt London med East Midlands og Yorkshire.

Da stasjonen åpnet var den et banebrytende bygg på mange måter, blant annet var det buede spennet i Barlow jernbanehall det største av sitt slag i verden, noe som også bidro til å gi den enorme hallen kallenavnet Jernbanekatedralen. Opprinnelig skulle bygget ha vært revet i 1960, men etter en betydelig renovering er hele komplekset nå erklært for verneverdig, noe som er lett å forstå hvis man besøker stasjonen i dag.

Hva finnes på St Pancras Station?

Å komme seg til St Pancras Station er naturlig nok svært enkelt, og stasjonen huser ikke mindre enn 15 spor med perrong, en stor busstasjon og betjener de reisende med undergrunnsbanen via King’s Cross St Pancras Station. Så er man interessert i tog og jernbane generelt, er dette virkelig stedet å besøke.

Det er også herfra all den internasjonale togtrafikken går ut fra, og en direkte reise fra London til Paris tar i overkant av to timer. Til Brussel noe mindre.

Er man derimot ikke så veldig interessert i tog og jernbanetrafikk generelt, er stasjonen interessant arkitektonisk, og den inneholder et større kjøpesenter. Likeledes er det gode muligheter for å få seg en matbit, både inne i og utenfor stasjonen, og mange tar turen bare for å kjenne folkelivet litt på pulsen.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *