• Meny
  • Meny

St Paul’s Cathedral

Midt på Ludgate Hill, midt i sentrum av London, ligger den ikke så rent lite imponerende Saint Pauls Katedralen. Et domkirkebygg som ruver i terrenget, og er godt synlig fra store deler av de omkringliggende områdene. Domkirken er anglikansk, og fungerer som hovedkirke for biskopen av London, noe den etter sigende skal ha gjort siden 1700-tallet.

Opprinnelig ble kirken tegnet av den kjente arkitekten Christopher Wren så tidlig som i 1668, men etter flere forkastede forslag, ble den først vedtatt bygget i 1675, og første gang den ble tatt i bruk var under en gudstjeneste i 1707, selv om den ikke sto helt ferdig før oktober 1708.

Interiør og utforming av katedralen

Det sies at Wren underveis i byggeperioden diskrét endret tegningene slik at de ble som han opprinnelig ønsket, noe kong Karl den andre, som hadde godkjent tegningene, ikke oppdaget før bygget var ferdigstilt. Kirken er til tross for at den er Londons femte St Pauls Katedral, den desidert mest populære, og tusenvis av turister finner veien til den hvert eneste år. Den er åpen for publikum, og har et interiør mange mener overgår mange andre kjente kirkebygg i London. Likeledes har den et imponerende galleri oppe under kuppelen kalt “det hviskende rommet” (the whispering room), hvor det er så stille, at man kan høre noen hviske selv om de befinner seg på hver sin side av det rundt 30 meter brede rommet. Går man enda noen trapper opp, vil man komme ut til en balkong med en fantastisk utsikt over sentrum av London.

Det er også lydguide i kirken, som forteller hva man ser etterhvert som man beveger seg rundt i den. Anbefales for både voksne og familier med barn. Les også om One New Change, et kjøpesenter med beliggenhet like ved katedralen.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *