• Meny
  • Meny

Trafalgar Square

Trafalgar Square er en enorm plass som ligger midt i London sentrum. Plassen ligger i området som kalles Charing Cross, som også er en bydel i City of Westminster. Navnet stammer fra 1805 da Slaget ved Trafalgar fant sted. Slaget var det viktigste sjøslaget som Storbritannia førte mot Frankrike under Napoleonskrigene.

Selve slaget fant sted i Kapp Trafalgar, sørvest i Spania, men Londons Trafalgar Square ble opprettet til minne om slaget. Originalt skulle plassen fått navnet King William the Fourth’s Square, men ble navngitt Trafalgar Square etter et forslag av George Ledwell Taylor.

Hva skjer på Trafalgar Square?

I dag er først og fremst plassen et naturlig samlingspunkt for Londonere og turister for å feire store begivenheter og arrangementer. Plassen er et obligatorisk tilholdssted på den engelske nasjonaldagen (St. George’s Day) som finner sted 23. april. Begivenheter som den kinesiske nyttårsfeiringen, St. Patrick’s Day, kongelige bryllup og idrettsfester.

Ved juletider hersker det en eventyrlig julestemning på plassen, med stemningsfulle lys og glade mennesker. I oktober/november kan du dessuten oppleve Diwali som er navnet på lysfestivalen som feires av en rekke tilflyttede asiater.

Nasjonalgalleriet

Trafalgar Square tiltrekker seg en rekke foto- og videointeresserte på grunn av den flotte arkitekturen, fontener, basseng og enestående statuer. I anledning London OL 2012 har fontenene blitt utstyrt med et vakkert LED lyssystem med et bredt spekter av iøynefallende fargekombinasjoner.

Nasjonalgalleriet holder til på den nordre siden av Trafalgar Square. Her finnes over 2.300 malerier fra blant annet Vincent van Gogh, Claude Monet og Leonardo da Vinci. Den vestre siden er tilholdssted for Canada House, mens South Africa House holder til på den østre siden.

Komme deg dit:
Metrolinje: Bakerloo Line og Northern Line, samt en rekke busstupp innenfor en radius på 100 meter fra Trafalgar Square.

Adresse:
City of Westminster, WC2N 5DN
Storbritannia

Telefon:
+44 20 7983 4750

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *