• Meny
  • Meny

Globe Theatre

Globe Theatre i London ble første gangen oppført i 1598, men allerede i 1613 brant bygget ned til grunnen. Deretter ble teateret gjenoppbygget i 1614, og var i daglig bruk frem til 1642 hvoretter det sto brakk et par år, før bystyret bestemte at det skulle rives og ikke bygges opp igjen. En skjebne mange “syndige” bygg led på den tiden, og hadde det ikke vært for at Globe Theatre var stedet ingen ringere enn William Shakespeare urfremførte de fleste av sine skuespill, hadde teaterbygningen sannsynligvis gått i glemmeboken for godt.

Forestilling på Globe Theatre

Besøker man teateret i dag, er det naturlig nok ikke det originale bygget man besøker, men en kopi, og det ligger for øvrig heller ikke på samme sted som opprinnelig. Dog like i nærheten, og selve konstruksjonen er tidsriktig autentisk, som et mangekantet buet bygg med plass til rundt 2.000 tilskuere og en åpen scene i midten. Akkurat som på Shakespeares tid, og det er hovedsaklig også hans skuespill som fremføres her gjennom hele sommerperioden. Disse er det fullt mulig å overvære, men på grunn av at det er svært populært, kan det være en god ide å både undersøke hvilke forestillinger som går, samt å forhåndsbestille billetter så man er sikret en plass.

Etter endt forestilling kan man delta på en rundvisning i det spennende bygget, som en gang lå i et av Londons mest lugubre kvartaler, hvor horehus lå side om side med versthus, og teateret. Som på Shakespeares tid ikke var regnet som hverken stuerent eller akseptert. Les forøvrig mer om konsert og teater i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *