• Meny
  • Meny

Hvilke show/forestillinger burde du få med deg i London?

Det sies at man har ikke vært i London med mindre man har sett minst en forestilling, enten på et teater eller en operascene, og det er også i London noen av verdens største musikaler til enhver tid er oppført ett eller annet sted i storbyen.

Blant de mest kjente forestillingene finner man selvfølgelig den verdensberømte Phantom Of The Opera av Andrew Lloyd Webber, som har gått kontinuerlig i over 20 år, siden verdenspremieren i Her Majesty’s Theatre den 9. oktober 1986. På verdensplan er denne musikalen vist i over 90 store byer, men det er som sagt i London den hører hjemme.

De klassiske forestillingene

Les Miserables er en annen musikal med lange tradisjoner i London, og den hadde sin premiere så tidlig som i oktober 1985, og har vært oppført mer eller mindre siden. Forestillingen er filmet flere ganger, og det mest kjente opptaket, av jubileumsforestillingen (10 års jubileet) i Royal Albert Hall gallakonsert, er solgt i over en million eksemplarer.

Noe mindre kjent er kanskje forestillingen “Blood Brothers” av Willy Russel, men den står seg ikke tilbake for noen av de andre av den grunn. Forestillingen hadde sin premiere allerede i 1983, og regnes blant kjennere som en virkelig klassiker. Denne forestillingen er også filmatisert flere ganger, og har vunnet flere priser, både i London og på Broadway.

Ønsker man noe mer sofistikert eller utenfor mainstreamtilbudet, finnes det flere cabaretscener i London, et vell av større og mindre konsertscener, og for ikke å glemme, et utrolig rikholdig teaterliv, hvor mange oppsetninger har premiere ukentlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *