• Meny
  • Meny
Opplev Mamma Mia musikalen i London

Musikal i London

Både konserter og musikaler i London er big business for byens arenaer. Med klassikere som Cats, Chicago, Les Miserables, Mamma Mia og Lion King så trekker byen til seg store mengder mennesker hvert år.

Flere forestillinger er klassikere som går igjen år etter år, men det settes også om stadig nye opptredener med kjente skuespillere og artister.

West End og Fringe

West End London musikal

De større og mer kommersielle musikaloppsetningene finner oftest sted rundt Leicester Square og Shaftesbury Ave. Her kan ofte billettprisene bli mer kostbare enn andre steder, men på rolige ukedager kan du få billetter til en billig penge.

Disse førstnevnte områdene går under det såkalte West End området. Et annet gruppe med teater- og musikaloppsetninger er de som går under gruppen «Fringe».

Her er prisene mye lavere enn hos West End teaterene og oppsetningene har ikke på langt nær like mange sitteplasser. Fordelen med disse oppsetningene er at musikalopplevelsen blir mye mer intim.

Billetter til musikal i London

I likhet med konsertbilletter til forestillinger i London så har du også en rekke valg når det gjelder kjøp av billetter til Londons musikaler. Det finnes drøssevis av sider på nettet du kan velge mellom, men du kan også ta kontakt med musikalarenaene per mail eller telefon. Fordelen da er at du ofte kan spesifisere hvor du vil sitte.

Har du ikke bestilt billett før du kommer til London så kan du også stikke innom en av de mange kioskene og utsalgsstedene som selger musikalbilletter.

For eksempel kan du prøve kiosken på Leicester Square. Dette er en kiosk som er drevet av The Society of London Theatre og gir deg ofte rabatter på inntil 50 % på noen forestillinger.

Når det gjelder kleskodeks på musikaloppsetninger så er ikke det noe å bry seg om. Du passer like godt inn om du går i dress eller kjole som om du går i jeans og t-skjorte.

Disse musikalene MÅ du få med deg

Det finnes utrolig mange musikaler i London, og nesten uansett hvilken du velger kommer du til å få en fantastisk opplevelse. Musikal i London er noe helt annet enn teater og musikal her i Norge. Det er en opplevelse for livet, og noe man kommer til å snakke om resten av livet. Vi foreslår at du prioriterer en av disse musikalene:

Fan av Michael Jackson? Da har vi gode nyheter.

musikal-london

Thriller Live
Denne har lenge kapret førsteplassen på topplista over musikaler i London. Mange vil kanskje oppleve denne musikalen som litt uvanlig, da den ikke har en fortelling på lik linje med mange av de andre musikalene. Målet med musikalen er å hylle Michael Jackson, et mål de oppnår med glans.

Man lærer mye om MJ og får alle de beste sangene servert av svært dyktige artister. Dette er en musikal som gir deg bøttevis med energi og som er perfekt som et slags vorspiel.

Hvis du elsker MJ-musikk, kommer du garantert til å få en fantastisk opplevelse om du velger denne musikalen. Selv de som ikke er superfan, vil trolig nyte dette.

Mamma Mia
Mamma Mia i London er en fantastisk opplevelse, det kan mange mennesker gå god for. Den har nemlig «levd» i London i lang tid nå. En fantastisk historie de fleste av oss kjenner til, samt musikken til ABBA.

Kan det egentlig bli bedre? Neppe! Musikalen har alltid skuespillere som vet hva de driver med. Billettene til denne musikalen er verdt hver eneste krone.

The Book Of Mormon
Hvis du elsker humor og komikk burde du velge denne musikalen. «The Book Of Mormon» er en musikal som får publikum til å skratte høyt.

Musikalen skiller seg ut fra de andre, nettopp fordi den er så ufattelig morsom. Du kommer garantert til smile hele veien fra teateret og hvor enn du måtte ende opp den kvelden.

Disney’s The Lion King
Man kan nesten ikke si at man har sett en musikal i London, uten å ha sett «The Lion King». De andre musikalene er selvsagt fantastiske på sin måte, men denne musikalen er det noe helt spesielt med.

Reiser man med barn er dette det beste valget man kan ta. Musikalen passer for hele familien og kommer til å gi deg hakeslepp. Det de får til her, med for eksempel alle dyrene – det er helt utrolig.

Se også tips til andre ting du kan gjøre i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *