• Meny
  • Meny

Imperial War Museum – et stykke krigshistorie

Dersom krigshistorie er noe som står ditt hjerte nært så skal du ta turen til Imperial War Museum, et museum med fokus på Storbritannias roller under de to verdenskrigene, og tidsepoker med stor makt og kolonier. Museet inndeles i fem underavdelinger, tre av dem beliggende i London, og alle med adresse innenfor Englands landegrenser.

Hva kan du se?

Museets samlinger sentreres rundt gjenstander og aspekter fra 1900-tallet og 2000-tallet. Du vil være vitne til et bredt spekter av ulike typer materiale, herunder film, tekster, kunstverk, dagbøker, brev og personlige eiendeler fra mennesker berørt av krig.

Hør lydklipp av folk som i aller høyeste grad har vært involvert i krigshandlinger, og deres rørende brev til familie og slekt. Interessant er også dokumenter hentet fra Storbritannias motstandere, eksempelvis tekster fra tyske maktpersoner under den andre verdenskrig.

Glem ikke å få med deg den store samlingen av våpen, ammunisjon, uniformer, flagg, medisinsk utstyr og øvrig krigsmateriale. Første etasje huser museets kanskje mest interessante avdeling for mange. Her vil du nemlig finne et herlig knippe originale tanks, kanoner og luftfartøy. Få med deg det britiskproduserte jagerflyet Spitfire, det tyske jagerflyet Heinkel He 162, og M3 Grant Lee, en amerikansk stridsvogn mye brukt under andre verdenskrig utstyrt med to kanoner på henholdsvis 75 mm i skroget og 37 mm i tårnet.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *