• Meny
  • Meny

Tate Modern

Tate Modern er Storbritannias nasjonale museum for moderne kunst i London, og er sammen med Tate Britain, Tate Liverpool og Tate St. Ives, en del av Tate Galleriene. Galleriet åpnet offisielt den 12. mai i år 2000, og mottar enorme mengder publikum hvert eneste år, og er svært populært både blant de lokale og turister. Inngangen til de faste utstillingene er i utgangspunktet gratis, og det er generelt sett åpent hver dag hele året.

Selve galleriet ligger i et gammelt kraftverk som er ombygget og tilpasset formålet, Bankside Powerplant, og spesielt spektakulært er utstillingslokalet i det gamle turbinrommet, som er hele sju etasjer høyt og rommer ikke mindre enn 3.400 kvadratmeter.

Utstillinger og kunstnere

Det er avsatt egne etasjer til de permanente utstillingene, og egne etasjer til midlertidige og spesialutstillinger, slik at man enkelt kan vite hva man har sett tidligere, og det blir en mer tidsriktig flyt i de permanente utstillingene. Det har også vært utstilt en ikke ubetydelig mengde samtidskunst i galleriet, og blant utstillerne de siste årene finner vi Louise Bourgeois, Juan Munoz, Anish Kapoor, Olafur Eliasson, Bruce Nauman og Rachel Whiteread, for å nevne noen.

Å komme til Tate Modern er svært enkelt, og det er flere spennende alternativer. Man kan selvfølgelig ankomme med drosje eller buss, eller man kan ta undergrunnsbanen til Southwark og benytte seg av inngangen ved St. Pauls Cathedral via London Millenium Brigde. Det er også mulig å komme dit med elvebåt, via den såkalte Tate to Tate service, som forbinder Tate Modern og Tate Britain, via London Eye.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *