• Meny
  • Meny

Drikkevann i London

Skal du på ferie eller weekendtur til London og lurer på om springvannet er trygt å drikke? Er du nødt til å følge trenden av mennesker som drikker vann fra flaske?

Vannet du får fra kranene i London er fullstendig trygt å drikke. Faktisk er vannet så bra at det gikk til topps i kåringen «Englands beste springvann» gjort av The Drinking Water Inspectorate. I undersøkelsen ble det gjort ikke mindre enn 168.000 tester. Vannet ble bedømt etter blant annet smak, farge og lukt.

Tapp alltid kaldt vann

DWI (The Drinking Water Inspectorate) anbefaler dog at du ikke drikker varmt kranvann da dette vannet kan inneholde høyere konsentrasjon av kobber. Varmt vann til kakao, te og kaffe er det da selvfølgelig best om du tapper kaldt og deretter varmer opp. Rett etter tapping fra krana kan drikkevannet virke uklart, men dette er kun overflødig luft. Etter noen minutter er vannet helt klart igjen.

Det er altså ingen grunn til å kjøpe flaskevann i London. I en blindtest fant man dessuten ut av folk flest ikke klarer skille forskjell på Londons springvann og vann fra flaske. En halvliters flaske med vann koster som regel i sjiktet 5-10 kroner på butikken. Se også flere dagligvarepriser fra London og priser på Londons alkohol og uteliv.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *