• Meny
  • Meny

Levekostnader i London

Om du så kun er på en kort visitt i London eller velger å bosette deg der over en lengre periode så er det fornuftig med en oversikt over de ulike utgiftene du må ut med. Dersom du ønsker å bosette deg i London må du være forberedt på å ha inntekter i det øvre sjiktet, London er nemlig en av hovedstedene i verden med de høyeste levekostnadene.

Det er først og fremst eiendomsprisene som gjør London til et dyrt sted å bosette seg i. Sammenliknet med Oslo ligger leieprisene i London hele 31 % høyere. Konsumprisene er derimot 33 % billigere i London. Som i alle andre byer så spiller leilighetens beliggenhet mye inn på leiekostnadene.

Leiepriser

Gjennomsnittet for en leilighet med et soverom i bykjernen ligger på omkring 11.000 kr per mnd. Dersom du beveger deg utenfor byen og heller pendler inn med det utmerkede kollektivsystemet så kommer du unna med leiepriser på ca 8.300 kr per måned.

Dersom du tenker å kjøpe leilighet i London så kan du regne med å betale ca 70.000 kr pr kvm dersom du kjøper i sentrum. Til sammenlikning ligger kvadratmeterprisen på Frogner i Oslo på ca 53.000 kr.

Transport

En enveisbillett med kollektivtransporten ligger på ca 28 kr. Som pendler kan du spare mange kroner på å velge månedskort. Disse kortene får du for ca 880 kr. Ved å komme deg fra a til b med taxi isteden så kan du regne med å betale 30 kroner i startpris og deretter 15 kr pr kjørte kilometer. Skaffer du deg bil i London så ligger bensinprisene på ca 11.30 kr pr liter.

Priser på mat og sosialt

Gjennomsnittlig så ligger matprisene i London ca 55 % billigere enn Oslo. Som noen eksempler koster en liter melk ca 8.50 kr og et brød ca 10 kr. En halvliter pils fra butikken ligger på 13 kr, mens den koster ca 30 kr dersom du drikker den ute. Restaurantprisene i London er ca 40 % billigere enn Oslo og du kan regne med å betale ca 460 kr for tre retters meny for to personer på en restaurant av middels kvalitet.

En billett til kinoen ligger på ca 85 kr, mens du må regne med å betale et sted mellom 160 og 320 kr dersom du vil se fotballkamp i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *