• Meny
  • Meny

Fotballkamp i London

Fotball er den idretten i London som har både mest spillere og tilskuere. Dersom du er interessert i fotball er det et must å se en fotballkamp da du først er i London. Den engelske hovedstaden innehar hjemmebanene til topplagene Arsenal, Chelsea og Tottenham Hotspur. I tillegg til disse topplagene er også London hjemmeby for elleve andre profesjonelle fotballag, samt mer enn 80 amatørligaer.

Englands hjemmebane Wembley Stadium holder også til i London, ca 15 kilometer vest for sentrum. Foruten Wembley Stadium så er Arsenals hjemmebane Emirates Stadium den fotballbanen i London med plass til flest tilskuere med sine 60.000 sitteplasser. Emirates Stadium finner du 7 km nord for sentrum, mens Chelseas hjemmestadium Stamford Bridge har beliggenhet 6 km vest for sentrum. Begge hjemmearenaer nås perfekt ved bruk av Londons mange alternativer for kollektivtransport.

Billetter til fotballkamp i London

Når du skal kjøpe billetter til fotballkampen så kan du velge mellom en rekke alternativer. Hver fotballklubb har som regel et billettkontor som selger billetter, også på matchdagen dersom det ikke er utsolgt. For øvrig kan du også kjøpe på en av de mange billettsidene på nettet eller på svartebørsen utenfor fotballarenaen (merk at dette ikke er lovlig i England).

Prisen på billettene varierer fra 160 – 320 kr, avhengig av hvor du sitter og hvilken klubb som spiller. Toppklubbene har som regel noe høyere priser.

Etter fotballkampen er det selvfølgelig et must å besøke en av Londons fotballpuber. Hvert fotballag kan skilte med flere puber som i hovedsak er beregnet for hjemmelagets supportere.

Se også tips til andre turistmål i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *