• Meny
  • Meny

Canary Wharf

Canary Wharf er et tidligere havneområde i London, navngitt etter Kanariøyene, da disse var et av de viktigste stedene London handlet med nettopp herfra. Området var tidlig på 1800-tallet en av verdens travleste havner, og da aktiviteten var på topp, arbeidet det ikke mindre enn 50.000 mennesker der. Dessverre ble hele havneområdet bombet sønder og sammen under siste verdenskrig, noe som sakte men sikkert førte til en uungåelig nedleggelse, da bedriftene aldri klarte å komme riktig på fote igjen etterpå.

I dag er det ingen skipstrafikk igjen overhodet i det sagnomsuste gamle verftet, men antallet arbeidere er definitivt på vei opp igjen, rent bortsett fra at denne gangen er blå kjeledress byttet ut med findress, for Canary Wharf er på god vei til å etablere seg som det travleste forretningsområdet i London, og utfordrer de allerede etablerte finanssentrene som finnes i London.

Attraksjoner i Canary Wharf

Som turist er stedet svært så spennende å besøke hvis man er interessert i arkitektur, og tre av Englands høyeste bygninger finnes her, One Canada Square, HSBC Tower og Citigroup Centre. Som finansområde ble også dette området påvirket da krisen ramte som verst tidlig på 2000-tallet, men antallet nyetableringer i området er sakte men sikkert økende, og det planlegges allerede flere byggetrinn med tanke på utvidelse.

Av severdigheter i Canary Wharf finner man Museum of London Docklands, som viser områdets historie, samt har en utstilling om Englands rolle innen slavehandel og sukkerindustri på de vestindiske øyene. Likeledes er det god tilgang på spisesteder overalt i området, som for øvrig er lett tilgjengelig med Londons kollektivtransport.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *