• Meny
  • Meny

HMS Belfast – et krigsskip midt i London

Midt i det ellers shopping- og utelivspregede London finner du en helt annen type attraksjon, et eldre krigsskip med navn “HMS Belfast”, brukt under blant annet andre verdenskrig og Koreakrigen. Selve initialene “HMS” er en forkortelse for “Her Majesty’s Ship”, man referer da til den britiske dronningen. Ordet “Belfast” referer naturlig nok til Nord-Irlands hovedstad.

Skipet ble sjøsatt på slutten av 1930-tallet og deltok blant annet under “Slaget ved Nordkapp” i 1943 der det tyske krigsskipet “Scharnhorst” ble senket av de britiske styrkene. HMS Belfast ble tatt ut av normal drift på 1960-tallet, hvor det så ble enighet om å gjøre om skipet til museum. Museet åpnet så i 1971, og har siden vært en yndet severdighet der du virkelig kan føle på hvordan det var å være tilstede når intense kamper og dødelige slag nærmet seg.

Hva kan du se ombord på HMS Belfast?

Per i dag ligger skipet ankret fast og fortøyd på Themsen i den østre delen av sentrum, et steinkast unna attraksjoner som Tower Bridge og Tower of London. For en liten slant inngangspenger kan du ta del i den spennende historien og hverdagen til soldatene og matrosene som utspant seg på skipets ni dekk. Se hvordan kjøkkenmannskapet jobbet på byssa for å mette det sultne mannskapet som fikk tiden til å gå ved å sosialere seg med kortspill, bøker og kvinnfolkhistorier.

“The Gun Turret Experience” er en av opplevelsene ombord du ikke burde gå glipp av. Her tas du med tilbake til “Slaget om Nordkapp” i 1943 ved å høre på en av sjømennene som var ombord denne dagen. Opplevelsen forsterkes ytterligere med lyd- og lysseffekter, røyk, lukter og vibrasjoner. Bli også med inn på maskinrommet der mannskapet holdt styr på et vell av maskinelle hestekrefter, tilsvarende 1.100 personbiler ved full hastighet. Skipet fungerte som et hjem for et mannskap på opptil til 950 stykker, noe du kan se gjennom hvor utstyrt skipet faktisk var, med tannlegetjenester, legekontor, operasjonsrom, rekreasjonsrom, spisesal og en liten butikk der du kunne få tak i luksusvarer som røyk og sjokolade.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *