• Meny
  • Meny

Tower Bridge

Tower Bridge er sitt arkitektoniske uttrykk til tross, en generelt ny bygning i en ellers gammel by, da den ble oppført så sent som i perioden 1886 til 1894, for å forbinde bydelene Tower Hamlets og Southwark som ligger på hver sin side av elven Thames i London i East End-området.

Brua, som ofte feilaktig blir omtalt som «London Bridge» (som er en helt annen bru i nærheten), ble bygget som en vippebro, da en av betingelsene for at det ble gitt byggetillatelse var at den ikke skulle hindre skipstrafikken på noen måte. I mange år ble disse vippene hevet og senket ved hjelp av seks store dampmaskiner, men i dag er de elektrisk drevne. Ønsker man å se disse heves bør man gjerne sette av noen dager, da de kun åpnes ved helt spesielle anledninger etter søknad fra skip som ønsker å komme gjennom.

En reise tilbake til Victoriatiden

Besøker man Tower Bridge i dag, får man et fascinerende innblikk i victoriatidens teknologiske fremskritt. Dampmaskinene som i sin tid drev vippene står der stadig, og man kan ta dem i nærmere øyesyn. Videre er det mulig å komme opp og ut på gangbrua som går mellom tårnene i høyden, hvorfra man får en imponerende utsikt over både Tower Bridge, Thames, og Londons East End.

Den totale lengden på brua er 244 meter, og avstanden mellom tårnene er 61 meter.

Det er flere måter å komme seg til Tower Bridge på, man kan spasere, ta buss eller drosje, eller man kan ta undergrunnsbanen. De nærmeste undergrunnsstasjonene er Tower Hill og District Lines. Les forøvrig mer om hvilke øvrige attraksjoner i London du burde få med deg.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *