• Meny
  • Meny

Royal Albert Hall

The Royal Albert Hall ble opprinnelig bygget for å oppfylle daværende prins Alberts visjon om et praktbygg hvis funksjon skulle være å fremme forståelse og verdsettelse av både kunst og vitenskap. Bygningen ble bestemt skulle oppføres i hjertet av South Kensington, omgitt av museer og læreinstitusjoner.

Royal Albert Hall er i dag en vernet bygning, men er fortsatt i full drift som tiltenkt, noe den har vært uavbrutt siden den ble innviet den 23. mars i 1871.

Allsidig bruk

I dag hører vi stort sett kun om Royal Albert Hall i forbindelse med konserter og store forestillinger, men faktum er at hallen har vært brukt til å utrolig mye mer enn bare dette. Den har i alle år hatt en rolle som en folkets flerbrukshall i London, og det har vært arrangert folkemøter, vitenskapelige samtaler og prisutdelinger der for å nevne noen. Royal Albert Hall er i dag en stiftelse og mottar ingen økonomisk støtte fra det offentlig.

Stor kapasitet

Den store hallen har opprinnelig en publikumskapasitet på inntil 9.000 personer, men i henhold til sikkerhetsbestemmelsene er dette tallet nå redusert til 7.000.

Dette store antallet gjør Royal Albert Hall svært velegnet for konserter, og det avholdes alt fra klassiske verker til regelrette rockekonserter.

Royal Albert Hall er åpent for publikum og det arrangeres daglige rundvisninger i bygningen. Rundturene passer best for publikum fra rundt syv år og oppover, men det er ingenting i veien for at yngre også kan delta. Med unntak av i de områdene BBC disponerer, og i de tilfellene det gjøres opptak.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *