• Meny
  • Meny

Shard – Europas høyeste bygning

Med sine 309,6 meter rager Shard som den høyeste bygningen i Europa. Skyskraperen står plassert ved London Bridge på den østre siden av Londons bykjerne. Bygget stod ferdig i juli 2012 og ble åpnet for offentligheten 5. juli 2012.

Arkitekten bak bygget er den italienske mannen Renzo Piano som også har designet Centre Pompidou i Paris og The New York Times Building i New York – The city that never sleeps. Bygget blir ofte beskrevet for å ligne en «vertikal by» på grunn av sitt store mangfold av muligheter og boalternativer. Blant annet kan du besøke Shard for å spise på flere ulike restauranter, det hele i godt selskap av en fantastisk utsikt da restaurantenes vegger er basert på store glassflater. Videre inneholder også skyskraperen en rekke kontorer, hotell, spa og private leiligheter.

Utsikt fra Shard

Som besøkende har du også muligheten til å se London fra Shards utsiktspunkt i toppen av skyskraperen. Høyhastighetsheiser tar deg til utsiktspunktet som de har valgt å kalle «The View from The Shard”. Attraksjonen har planlagt åpningsdato februar 2013. Billetter til The View of The Shard kan bestilles online, men kommer dessverre med en ganske stiv pris.

Er du lysten på utsikt over London til en langt velsmakende og billigere pris kan vi anbefale at du stikker til Tower 42 og tar turen opp til champagnebaren Vertigo 42, 180 meter over bakken. Ikke bare får du enestående utsikt, men prisen er også nærmere halvparten av prisen, inkludert champagne!

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *