• Meny
  • Meny

St. James´s Park

Midt i sentrum av London finner vi den eldste av Londons kongelige parker, navngitt St. James’s Park, dedisert til Jakob, sønn av Alfeus og en av Jesu apostler. Originalt grunnlagt som hjortereservat for de kongelige på St. James’s Palace, men siden åpnet for offentligheten av kong Karl II av England under hans regjeringstid under andre halvdel av 1600-tallet.

St. James’s Parks muligheter og severdigheter

Gjennom tidene har parken spilt en rekke roller, deriblant som dyrehage, reservat, og bowlingbane, før den britiske arkitekten John Nash ga parken et mer romantisk og strukturert preg med stier, trær, sletter og beplantning. Den dag i dag er parken spesielt brukt blant turister og lokalbefolkning som søker rekreasjon, men også som innspillingssted for en rekke TV-serier og filmproduksjoner. Den nære avstanden til Westminster Abbey, House Guards, og Buckingham Palace med Victoria Memorial, gjør at mange velger å kombinere disse attraksjonene på samme dag.

Den 23 hektar store parken kan dessuten by på et rikt dyreliv, spesielt når det gjelder fugler, der flere arter holder til i parkens lille innsjø. Hakkespetter, flaggermus, ugler og spesielt pelikaner er blant fugleartene som folk ønsker å oppleve. Mating av pelikanene kan du få med deg hver ettermiddag.

Ellers blir parken ofte brukt som et sted der du kan finne roen, gjerne mens du soler deg, har picnic eller nyter kald drikke i en avslappende strandstol. Barna finner kanskje glede i å leke på lekeområdene, mens de voksne får med seg seremoniene, paradene og passerende ekorn.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *