• Meny
  • Meny
Ferie med barn i London

Fem tips for barneferie i London

Alle drømmer vel om storbyferie en gang i blant, og London er ofte et yndet reisemål i den sammenheng. Den engelske hovedstaden har noe for enhver smak og alder, og enten man reiser alene, som et par eller som en familie vil man garantert finne en lang rekke opplevelser og attraksjoner som passer.

Dessuten er London en fin storby å debutere i som storbyturist, ikke minst fordi de aller fleste nordmenn både snakker og forstår språket. Dette er da følgelig også med på å gjøre byen spesielt velegnet for ferier med barn, nettopp fordi de sannsynligvis vil både forstå og oppleve byen annerledes enn de ville i for eksempel Spania eller Italia, hvor det språklige kan være en barriere.

London har en lang rekke ting å se og gjøre for barn, og alt fra forlystelsesparker, attraksjoner og museer til restauranter og butikker finnes i tilpassede versjoner. Faktisk er det så mange, at det finnes egne turistkontorer beregnet for familier med barn, så det er ingen grunn til å la de minste bli igjen hjemme selv om det er bestilt en ferietur til storbyen.

Ferie med de spennende attraksjoner

Selvfølgelig kan man ta med seg barna på alle de tradisjonelle turistattraksjonene som Big Ben, Tower of London og Tower Bridge, men turen blir definitivt mye morsommere hvis man legger inn stoppesteder som for eksempel Natural History Museum og London Science Museum. Begge disse ligger ved siden av hverandre i South Kensington og byr på alt fra natur til high-tech, og selvfølgelig er det lov både å røre og leke med de aller fleste utstillingene. Noe som burde tilfredsstille enhver utforskertrang, uansett alder.

Madam Tussaud’s Wax Museum i Marylebone er alltid populært uansett alder, og skulle ikke dette være nok, finner man i samme bygningen Planetariet – hvor man kan utforske verdensrommet. Er barna fortsatt sultne på opplevelser etter en dag i disse to, finner man et Sherlock Holmes museum ikke langt unna, nærmere bestemt i Baker Street no. 221b, som er adressen hvor den verdensberømte detektiven i sin tid bodde.

London har en spennende zoo med alt fra insekter til elefanter, og selvfølgelig også en park for de aller minste hvor man kan komme inn og klappe forskjellige dyr. Får man ikke nok av dyrene i London Zoo kan Mudchute City Farm være et artig alternativ. Det ligger i Docklands, og er en fullt fungerende bondegård i daglig drift med dyr og det hele, og hit kan man rusle rundt og se hvordan en bondegård egentlig fungerer og selvfølgelig får man også lov til å hjelpe til hvis man ønsker det.

Shopping i London med barna

For de vannglade barna kan en tur på Themsen være morsomt og annerledes, spesielt hvis man blir med på en av de guidede turene og det går elvebåter til flere av de kjente turistattraksjonene i London. Blant annet til Greenwitch, hvor man finner Greenwitchmeridianen og et astronomisk museum.

Man reiser selvfølgelig ikke til London uten å handle med seg noe hjem, og har man med barna er det obligatorisk med en tur innom Hamleys i Regent Street – en av verdens største leketøysbutikker, og også den eldste. Åpnet så tidlig som i 1760 og består i dag av hele sju etasjer fulle av all verdens leketøy og annen moro. Og det beste av alt, man får lov til å prøve det meste, det arrangeres oppvisninger og demonstrasjoner og det finnes en liten kafeteria man kan slappe av i mellom slagene. Sett av god tid i denne butikken, gjerne hele dagen, og legg besøket inn i budsjettet allerede hjemmefra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *