• Meny
  • Meny

Museum of London

Interessert i engelsk historie? I så fall er du nødt til å ta turen til Museum of London som dekker Londons historie fra flere tusen år før Kristus og frem til i dag. Selv om du mangler interesse for emnet så er du uansett garantert en fin opplevelse om du bare tar deg tid til å nyte de audiovisuelle utstillingene, der flere av dem retter seg mot museets unge besøkende.

Utstillinger på Museum of London

Det er spesielt noen emner som går igjen blant utstilingene på Museum of London. Herunder finner du først og fremst byutviklingen, men også funn arkeologiske funn, samt emner rundt sosial- og økonomisk historie. En av de mest populære attraksjonene på museet er rekonstruksjonen av en gate fra Viktoriatiden (ca 1837-1901). Det var på denne tiden det britiske emperiet virkelig hadde sin storhetstid, også med høydepunktet i den industrielle revolusjonen.

Noen av museets spennende samlinger:
– Ca. 12.000 gjenstander fra Middelalderen: Våpen, pilgrimsmerker, klær og smykker
– Kunst fra ulike deler av London: Sølv, glass, keramikk og klokker
– Kjoler og mote fra en stor bredde av samfunnsklasser
– Malerier og tegninger: Portretter, panoramabilder og malerier av Londons bybilde

Museet kan også by på en rekke midlertidige utstillinger og events som dekker Londons fortid, nåtid og tanker om hvordan det vil se ut i fremtiden. Midlertidige utstillinger kan eksempelvis være “Londonernes forhold til Dronning Elizabeth II”, “Londons tapte juveler” og en utstilling som omhandler disseksjon og oppstandelse.

Hvor ligger Museum of London?

Museum of London holder til i en bygning fra 1970-tallet, i en rundkjøring nord-øst for sentrumskjernen. Like i nærheten finner du City of London Girls School, Postman’s Park og boligområdet Barbican.

Kollektivtransport London:
Nærmeste T-banestasjon: St. Paul’s
Busstasjon: City of London, Museum of London

Adresse:
150 London Wall
London EC2Y 5HN

Se flere museer i London, og tips til hotell i London.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *