• Meny
  • Meny

Reiseguide for London – 10 ting du ikke kan gå glipp av

London er fullspekket med spennende og interessante severdigheter, ikke minst på grunn av byens mange tusen år gamle historie. Enkelte attraksjoner er imidlertid mer populære enn andre, og noen av dem er tilnærmet obligatoriske hvis man besøker byen. Litt avhengig av hva man har tid til selvfølgelig, så kommer vi her med en liste over ti severdigheter man ikke bør gå glipp av under oppholdet.

1. Buckingham Palace. Ikke bare troner denne severdigheten øverst på denne listen, den er sannsynligvis også den hyppigst besøkte i hele London, om enn ikke i hele England. Slottet er den engelske dronning Elizabeths bolig, og det har vært i kongefamiliens eie i over 200 år. Det er gratis å besøke slottet og noe av det man kan se der er blant annet det spektakulære vaktskiftet som er en populær opplevelse.

2. London Eye. Dette 135 meter høye pariserhjulet ble åpnet i år 2000 og er siden blitt en av de mest populære turistattraksjonene i London. En tur rundt med London Eye tar rundt 30 minutter, og fra toppen av turen har man et fantastisk utsyn over byen.

3. The Tower of London. Også et populært turistmål i storbyen London, som tiltrekker seg mer enn to millioner besøkende årlig alene. Tårnet, som egentlig er et slott, blir første gang omtalt allerede på 1100-tallet, og har siden hatt en rekke roller i Londons historie. Det har vært alt fra kongelig skattekammer til rojal bolig og ikke minst fengsel.

4. Madame Tussauds Museum. Her finner man voksfigurer av en lang rekke kjente personer, både døde og levende, og museet regnes for å være det mest kjente voksmuseet i hele verden. Besøker man dette museet bør man så absolutt huske kameraet, for hvem vil vel ikke foreviges sammen med kjente personer som Nelson Mandela, Marilyn Monroe eller The Beatles, for å nevne noen.

5. Big Ben. Lenge regnet som selve symbolet på London, men visste du at det faktisk kun er klokken som heter «Big Ben»? Selve tårnet heter «Elizabeth Tower». Nå er det imidlertid akseptert å kalle hele severdigheten for «Big Ben», og alle vet hva du mener uansett.

6. Tower Bridge. Mange forveksler denne med Big Ben, men det er to ganske forskjellige severdigheter som ikke har annet til felles enn at de begge er symboler på London. Tower Bridge ble åpnet i 1894 for å gjøre det lettere for Londons befolkning å krysse Themsen. Broen har som navnet tilsier to tårn, et nordlig og et sydlig, og et populært innslag er når det åpnes opp for båter som skal passere.

7. Westminster Abbey. En gotisk kirke bygget for over tusen år siden, og sannsynligvis et av Londons viktigste kirkebygg. Her ligger flere britiske monarker begravet sammen med flere andre kjente engelskmenn. Som blant annet vitenskapsmannen Isac Newton og forfatteren Charles Dickens. Opprinnelig ble kirken bygget som katedral og den er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

8. Oxford Street. Enten man liker å shoppe eller ikke, en tur opp og ned Londons handlegate nummer én, Oxford Street, er tilnærmet obligatorisk når man først besøker byen. Her finner man en rekke av de aller største kjedebutikkene, men også riktig mange mindre forretninger innen alle mulige sjangere. I de små sidegatene finner man også flere spesialforretninger, og de er et yndet sted å gå på oppdagelsesferd i.

9. British Museum. Navnet til tross, det inneholder en stor mengde artefakter fra hele verden. Skulpturer, malerier, mynter og andre gjenstander. Kort sagt – her finner man det meste. Museet er da også Englands best besøkte museum, og verdens fjerde største. Det inneholder over åtte millioner utstilte gjenstander, så sett gjerne av en hel uke til besøket. Det er virkelig verdt det.

10. Sankt Pauls Katedralen. Eller St. Pauls Cathedral, som den heter på engelsk ligger på Londons høyeste punkt og er hovedsete for biskopen i byen. Det er den nest største katedralen i hele Storbritannia og hvis det passer bør man få med seg en gudstjeneste under oppholdet i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *