• Meny
  • Meny

Westminster Abbey

Westminster Abbey, en viktig del av verdens kulturarv og navnet på Storbritannias kroningskirke. Kirken blir av mange omtalt som katedral, men har nå status som kongelig kapell. Gjennom tidene har den enestående kroningskirken vært gjenstand for en solid bit av Storbritannias historie og vært flittig besøkt av konger, dronninger, prester, poeter og soldater.

Kroningskirken har hvert år godt over en million besøkende som kommer for å beundre den over 700 år gamle kirken. Mange kommer også til kirken for å søke Guds tilgivelse og helbredelse gjennom å delta på en av kirkens daglige begivenheter. Vanlige begivenheter som finner sted i Westminster Abbey er blant annet morgenbønn, nattverd og kveldsgudstjeneste som bygger på to av kirkens eldste tidsbønner; vesper og completorium.

Westminster Abbey arkitektur

Kirkens gotiske arkitektur er grunn nok til å besøke Westminster Abbey, til tross for at du ikke er religiøs av deg. Den fantastiske dekor, tverrgående buer, hvelvede tak, kirketårn og over 100 statuer forsterker ytterligere den nydelige arkitekturen. Kroningskirkens front kan i grunn minne litt om katedralen Notre Dame i Paris.

Westminster Abbey ligger svært sentralt i Londons bysentrum og like vest for Palace of Westminster, Big Ben og Parliament Square.

Kollektivtransport London:
Nærmeste T-banestasjon: Westminster
Buss: Westminster, Westminster Abbey

Adresse:
20 Dean’s Yard
London SW1P 3PA

Se flere attraksjoner i London, og tips til hotell i London.

Anbefalte aktiviteter i London:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *